BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan yüksek yargıya 1000 takım elbise mi diktirdi?

CHP İstanbul Miletvekili Mahmut Tanal Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bin yüksek yargı mensubuna 3 milyon TL'lik takım elbise diktirdiğini iddia etti.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanlığı tarafından bin adet yüksek yargı mensubuna piyasa değeri 2 ila 3 bin TL arasında değişen takım elbiseler diktirildiği, bu bedellerin de örtülü ödenekten karşılandığını savundu.

Öte yandan konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, iddiayı deli saçması olarak niteledi.

Kamuoyunda sansasyonel eylemleri ve olay çıkışlarıyla tanınan Tanal, Adalet Bakanı Kenan İpek'e verdiği yazılı soru önergesinde Tanal, şu sorulara yer verdi:

"Cumhurbaşkanlığı tarafından masrafları örtülü ödenekten karşılanmak üzere yüksek yargı mensuplarına 1000 adet takım elbise diktirildiği iddiaları doğru mudur?

DELİ SAÇMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tanal'ın iddialarına sert çıktı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenleyen Kalın, 'Yüksek yargıya 100 takım elbisesi diktirildiği' iddiası için "Bu deli saçması iddiaların ortaya atılması ve bunun çocukca bir tutumla yapılması ne Meclisimize de ülkemize yakışıyor. Bunlar Cumhurbaşkanımızın üzerinden popülizmi yakalamaya yönelik hareketlerdir. Bu Cumhurbaşkanlığı makamına yapılmış bir hakarettir. Bunu net bir dille reddediyoruz." dedi.

Bu iddia doğru ise bu takım elbiseler hangi yüksek yargı mensupları için dikilmektedir? Bu takım elbiselerin piyasa bedelinin 2 bin ila 3 bin TL olduğu doğru mudur?

Yüksek yargı mensuplarına vatandaşlarımızın cebinden yapılan bu jestin sebebi nedir?

Bu hediyeyi kabul ederek Anayasa'nın kuvvetler ayrılığı ilkesini ihlal eden yargı mensupları hakkında Bakanlığınızca herhangi bir tahkikat başlatılacak mıdır?

Söz konusu takım elbiselerin anlaşılan özel bir firmanın Eskişehir'de bulunan fabrikasında dikildiği doğru mudur?

Bu takım elbiselerin bu özel firmanın Ankara Panora alışveriş merkezinde bulunan mağazasından teslim edileceği iddiaları doğru mudur?"