BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,58
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iPhone'un Siri'sine Facebook'tan güçlü rakip

Facebook'un iPhone'larda yer alan Siri uygulamasına benzer bir uygulama üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Moneypenny uygulaması alışveriş sevenlerin işine yarayacak.

Abone ol

iPhone'daki sesli asistan servisi yani Siri'ye güçlü rakip çıktı. Facebook'un Moneypenny adında bir asıstan üzerinde çalıştığı belirtildi.

Google'ın Google Asistan'ı, Microsoft'un Windows Phone ve Windows 10 sistemlerinde yer verdiği Cortana'sı, Apple'ın sevilen Siri'sine karşı Facebook Moneypenny uygulamasını sunmaya hazırlanıyor.

iphoneun-sirisine-facebooktan-güçlü-rakip-.jpg

Sosyal paylaşım ağı Facebook, kullanıma sokacağı sesli asistan ile birlikte kullanıcılarına internetteki birtakım işlemleri kolayca yapmalarını sağlayacak.

The Information'da yer alan habere göre, Facebook Messenger uygulamasına gömülü olacak şekilde gelen Moneypenny, gerçek insanlardan yardım alabilecek. Moneypenny'in en ilgi çekici özelliği ise internet üzerinden yapılacak alışverişlerde kullanılabilecek olması. İnternet üzerinden yapılacak alışverişte Moneypenny'nin ürünün araştırmasını hızlı ve kolay şekilde yapacağı belirtildi. Test aşamasında olan uygulamanın yakında tanıtılacağı öğrenildi.