BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,43
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu: Daha siz Şişli'yi bile...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenecek Rize İl Kongresi'ne konuştu.

Abone ol

CHP'li Şişli belediyesindeki çekişmeye değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ana muhalefet partisine yüklendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenecek AK Parti Rize İl Kongresi'nde partililere seslendi.

Davutoğlu'nun gündeminde CHP'li Şişli belediyesinde Başkan Hayri İnönü ile yardımcısı Emir Sarıgül arasında yaşanan gerilim ardı. 

"DAHA SİZ ŞİŞLİ'Yİ BİLE İDARE EDEMİYORSUNUZ"

CHP'nin iktidara alternatif olamadığını savunan Davutoğlu, Şişli'de tarafların yargıya taşıdığı krizi örnek verdi.

Bir tarafta olağanüstü kongreden sonra, Rize'de olduğu gibi  tam bir demokrasi şöleni halinde kongreler yapan AK Parti kadroları olduğunu, diğer taraftan Şişli Belediyesinde olduğu gibi birbirini tehdit eden, birbirine hakaret eden, birbirini kamuoyunda aşağılayan bir CHP zihniyeti bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Gitsinler kendi evlerini önce düzene koysunlar. Hatırlarsanız Kılıçdaroğlu bir şey demişti bundan bir ay önce 'Biz de Türkiye'yi idare edebiliriz, nasıl büyük şehirleri idare etmişsek geçmişte biz de idare edebiliriz'. Allah muhafaza bu millet Kılıçdaroğlu'na değil 4 yıl 4 dakika bile bu ülkeyi emanet etmez, vermez. Düşünün, Şişli'de yaşananlardan sonra 4 dakika, bu ülke yönetiminde bulunsalar, birbirlerini tehdit ederler, birbirlerinin koltuklarına göz dikerler, birbirleriyle mücadele etmekten milletin yüzüne bakamazlar. Daha siz Şişli'yi bile idare edemiyorsunuz. Bırakın İstanbul'u, bırakın Türkiye'yi, Şişli'yi bile idare edemeyenler, nasıl milletin huzuruna çıkarlar, nasıl bir siyasi hareket gibi milletten oy isteyebilirler?"

HEM AB'YE HEM DE PARALEL YAPIYA TEPKİ

Başbakan Davutoğlu, paralel yapı üzerinden AB'yi eleştirdi. AB'nin, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin pazar günü hemen açıklama yaptığını, ama başka bir konu olsa karar alma süreçlerinin haftalarca sürebileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Konuyu saptırarak, sanki basına dönük bir operasyon yapılıyormuş gibi bunu dünyaya şikayet edenler ve bu şikayet üzerinden Türkiye'yi dışarda mahkum etmek isteyenler bilsinler ki Türkiye her açıdan özgürlükler ülkesidir, demokratik özgürlüklerin korunduğu bir ülke olmaya devam edecektir."

Sarıgül oğlunun istifası sonrası neler dedi?

Şişli'de yaşanan gerilimde kim neler söyledi? Emir Sarıgül istifa ederken ne mesajlar verdi? Baba Sarıgül ne neler dedi? Ayrıntılar için tıklayın.

MESELE AĞAÇ MESELESİ DEĞİLDİ

Davutoğlu, AK Parti’nin girdiği seçimlerde aldığı başarıları hatırlatarak, milletten başka hiçbir güç odağının AK Parti’nin çalışmalarını engelleyemeyeceğini belirtti. Davutoğlu, şöyle devam etti:

"2011 seçimlerinden sonra engelleyemedikleri hareketi başka provokasyonlarla engellemeye çalışıyorlar. Gezi provokasyonları… 8-10 ağacın bir yerden bir yere taşınması için ülkeyi kaosa sürükleyen o provokatörler, Yalova’da asırlık çınarlar kesildiğinde seslerini çıkarabildiler mi? Çünkü mesele, tam da onların dediği gibi, ağaç meselesi değildi. Mesele milletten güç alan bir iktidara darbe yapma, milletten güç alan bir hükümeti bulunduğu makamdan uzaklaştırma çabasıydı. Engelleyebildiler mi, hedeflerine ulaşabildiler mi? Ulaşamadılar. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti kadrolarının arkasında sadece millet vardı. Sadece Allah’a ve millete güvenerek yola çıkmıştı.

ONLAR BEDDUALARIN ARKASINA SAKLANIRKEN

Gezi olaylarında başarılı olamayınca 17 Aralık ve 25 Aralık provokasyonları başladı. Bu sefer başka bir maskeyle, dini görünüm altında olan bir paralel çeteyle bu işe yeltendiler. Bu çete üzerinden halkın iradesiyle iş başına gelmiş hükümeti yerinden etmeye çalıştılar ve yargı adına aynen 27 Mayıs darbesi gibi ileride bir utanç belgesi olacak şekilde görevini sürdürmekte olan bir Başbakan için 'dönemin başbakanı' diye iddianame hazırladılar. O kadar emindiler ki bu tuzaktan sonra Başbakanımızı yerinden edecekler ve kendi istedikleri tür bir yönetim kuracaklar. Onlar kapalı kapılar ardında bu tuzakları kurarken, bu milletin aziz fertleri alnı secdede bu parti ve lider için dua ediyordu, hesap edemedikleri oydu. Onlar bedduaların arkasına saklanırken zillet içinde, vatandan uzakta bir diyarda vatan aleyhine beddualar yaparken alnı secdedeki aziz milletimiz AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız için dualar ediyorlardı. Durduramadılar, engelleyemediler 30 Mart’ta halk gerekli mesajı verdi."

osman.20141220133712.jpg

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Salonu'ndan düzenlenen 5. Olağan Rize İl Kongresine katıldı. Davutoğlu için salonda Osmanlıca "Osmanlı'nın yiğit oğlu, Hoca Ahmet Davutoğlu" yazılı pankart açıldı.