BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan 14 Aralık yorumu: Kanuna uygun, temiz bir süreç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Aralık operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada AB'ye sert eleştiriler yöneltti ve yasal sürecin 'kanunlara uygun temiz işlediğini' söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Aralık operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada AB'yi sert bir dille eleştirdi ve "Süreci izliyorum, her şey kanuna uygun işliyor. Gazeteci suç işlemez mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) toplantısında 14 Aralık operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada, AB'yi şu sözlerle eleştirdi: "Su süreç başladıktan sonra basın susturuluyor diye bir kampanya başlattılar. Çok enteresan… Tatil gününde AB açıklama yapıyor… Ne kadar hassaslar… Ne zamandan beri böyleler? 50 yıldır bizi kapılarında bekletenler, bu hassasiyeti nereden elde ettiler?"

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı dâhil 8 kişi hakkında tutuksuz yargılanma kararı alınırken, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder ve Ertan Erçıktı ile Mustafa Kılıçarslan ise 'terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla

Fethullah Gülen hakkında da yakalama

Medya mensuplarının gözaltına alınması Avrupa Birliği'nin (AB) de ve Türkiye'de basın özgürlüğüne eleştiriler

Avrupa Birliği yetkilileri, sürecin Avrupa değerlerine aykırı olduğunu

'Gazeteci suç işlemez mi?'

Konuşmasında "Türkiye'nin adaletine saygı göstereceksiniz" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Neymiş? Gözaltına alınanlar gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi? İngiltere'de 50 gazeteci sorguya çekilirken neden çıkıp da basın susturuluyor demediniz? İsrail'de bu sene 16 gazeteci katledildi. AB neden sesini çıkarmadı?"

Erdoğan, "Gazeteciliği maske olarak kullanıyorlar" dedi ve AB'ye "Gezi olaylarında AB susuyordu, 17-25 Aralık'ta darbe girişiminde bulunuluyorken bu AB yine susuyordu.

Demokrasiye neden sahip çıkmıyorsunuz? (…) Paralel yapının inlerine girilmeye başlanınca dilleri çözüldü. Türkiye AB önünde kapı kulu değildir" diye çıkıştı.

Erdoğan yasal süreçle ilgili de şu yorumu yaptı:

"Yakından izliyorum bu süreci. Her şey kanuna uygun işliyor. Hiç kimse süreç tamamlanmadan linç edilmiyor, algı operasyonları yapılmıyor. Şu anda temiz bir süreç işliyor."