BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  POLİTİKA

Seçim barajında sarsıcı cemaat iddiası

Türkiye’de seçim barajının tartışmanın konuşulduğu Brüksel'deki toplantıyı cemaate yakın bir kuruluşun organize ettiği iddia edildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na güvenlik ve istihbarat birimlerince sunulan bilgi notuna göre; "Paralel Yapı"nın Brüksel yapılanması, önemli lobi şirketlerinden "Gplus Europe" aracılığı ile kasım ayının ikinci haftasında bu kentte bir toplantı düzenledi.

Sabah gazetesinin haberine göre toplantıya çok sayıda AB diplomatı davet edilirken, gündem Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından Anayasa Mahkemesi'ne yapılan "Seçim barajı başvurusu" oldu. Katılımcılara, BBP'nin baraj ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru anlatıldı. 

BBP'NİN SEÇİM BARAJI BAŞVURUSUNA DESTEK

"Biz, AİHM içtihadı yönünden hukukçular kanalı ile BBP'nin bu başvurusuna katkı sağlıyoruz. Eğer olumlu sonuç alınırsa, 2015 seçimlerine Türkiye barajsız girecek. Bunun çok ciddi sonuçları olacak" denildi.

İÇİŞLERİNE MÜDAHALE

Görüşmelerden AYM'deki başvuru ile ilgili ortak çalışma konusunda mutabakat çıktı.
Toplantıda, AB'li diplomatların da bir dizi karar aldığı öğrenildi. Bu kararların başında ise Anayasa Mahkemesi'ndeki konunun takip edilmesi yer aldı. Devletin zirvesine sunulan bilgi notuna göre, BBP'nin başvurusunun ne aşamada olduğu, BBP ile Gülenciler arasında nasıl bir bağlantı olduğu konusunda AB'nin Ankara'daki delegasyonundan bilgi talep edildi.