BIST 9.462
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.498,31
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu: Bunun sorumlusu Rusya'dır

Başbakan Ahmet Davutoğlu Londra'da Suriye destek konferansında önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu; ''Suriyeli kardeşlerimiz açlıkla baş başa bırakılıyor. Bunun da sorumlusu Rusya ve Esed rejimidir'' diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu Londra'da Suriye destek konferansında konuştu.

Davutoğlu Suriyelilerin çektiği acılara dikkat dikkat çekerek; ''Suriyeli kardeşlerimiz açlıkla baş başa bırakılıyor. Bunun da sorumlusu Rusya ve Esed rejimidir'' diye konuştu. Rusya ve Esad'a eleştirilerde bulunan Davutoğlu şu şekilde konuştu:

TÜRKİYE BAŞKA ÜLKELERE DE ÖRNEK OLMALI

Birçok ülke işsizlikle uğraşıyor. Suriyeliler Türkiye'de çalışabilecek. Bu başka ülkelere de örnek olmalıdır. Suriyeliler çok zorlu zamanlardan geçtiler. Biz tarihte yanlış tarafta durmak istemiyoruz. Çok kolay değil, zorlu bir sınama. Ben bütün ülkelere sesleniyorum. Bütün ülkeler sınırlarını onlara açmalı ve yardımcı olmalılar. 

HALEP ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Halep Suriye için çok önemli bir şehirdir. Suriye'nin ekonomi bağlamındaki en önemli şehridir. Halep, Türkiye ile Suriye arasında bir yaşam koridorudur. Sadece Türkiye için değil, bütün Avrupa için öyledir.

"RUSYA SÜREKLİ SİVİLLERİ VURUYOR"

Rusya sürekli sivilleri vuruyor. Böyle devam ettiği sürece bu konuşmaları yapmaya ne gerek var?  Biz böyle lüks ortamlarda toplantılar gerçekleştirirken Suriyeli kardeşlerimiz açlıkla baş başa bırakılıyor. Bunun da sorumlusu Rusya ve Esed rejimidir.

"MADAYA HALKINI AÇLIKLA BAŞ BAŞA BIRAKTILAR"

BM özel temsilcisiyle görüştüğüm zaman bunları söyledim. Madaya'da işgal ortadan kalkmadı. Madaya'da halkı açlıkla baş başa bıraktılar.

"NE OLURSA OLSUN TÜRKİYE, SURİYE'YE YARDIM EDECEKTİR"

Ne olursa olsun Türkiye Suriye'ye yardım edecektir. Önümüzdeki günlerde dünyanın da insanlığa karşı işlenen suçların karşısında olması gerekir.