BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu Bunlar ETP'yi kurdular

Başbakan Davutoğlu partisinin Nevşehir mitinginde konuştu. Partilerin koalisyon peşinde olduklarını belirten Davutoğlu, partilerin ETP'yi yani Eski Türkiye Partisi'ni kurduklarını söyledi.

Abone ol

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Nevşehir'de halka seslendi. 7 Haziran genel seçimleri öncesi partilerin koalisyon peşinde olduklarını belirten Davutoğlu, "Şimdi ETP'yi kurdular yani Eski Türkiye Partisi. Bunlar koalisyon peşinde, eski Türkiye peşinde. Eski Türkiye kalıntılarını tarihe gömecek miyiz? Eski Türkiye'yi tarihe gömeceğiz bir tarafta dörtlü çete diğer tarafta dimdik duran Elif gibi bir AK Parti var" dedi.

Konuşmasına Nevşehir'in yetiştirdiği büyük insanlara ve ilçelerine selam göndererek başlayan Davutoğlu, "Size olan muhabbetimiz Ihlara Vadisi kadar derin, Hasan Dağı kadar, Erciyes kadar yücedir" ifadesini kullandı.

Nevşehir'in üç sadrazam ve bir başbakan yetiştirdiğini hatırlatan Davutoğlu, kentin toprağında devlet irfanı, adabı olduğunu vurguladı.

aa_picture_20150518_5369000_web.jpg

"ARAMIZDAKİ FARK BU"

Davutoğlu, Nevşehir'de 43. mitingi gerçekleştirdiğinin altını çizerek, "Aramızdaki fark bu. Biz 81 vilayeti kucaklamak için yola çıktık. Ama onlar, muhalefet partileri, bir kısmı sadece doğuda, güneydoğuda var, buralara zor gelir. Bir kısmı buralara gelir, konuşur, milliyetçilik taslar ama ülkenin her vilayetine gitme cesareti gösteremez. Bir kısmı ise sadece sahillerde konuşur. Ama biz Hacı Bektaş'ın yolcuları, biz Hoca Ahmed Yesevi'nin torunları, biz Yunus Emre'nin torunları Türkiye'nin her yerinde vardık, her yerinde varız, her yerinde var olacağız" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu belirten Davutoğlu, "7 Haziran seçimleri, bütün milleti birleştiren, Türkiye'nin her yerinde siyaset yapan, her yerinde vatandaşları ile buluşan AK Parti ile Türkiye'yi etnik veya mezhebi temelde farklı kimliklerle görenlerin arasındaki seçimdir" dedi.

"Ey Nevşehir, Hasan Dağı, Erciyes gibi dik Nevşehir, milli birliği, beraberliği savunacak mıyız? Bu al bayrağı her yerde dalgalandıracak mıyız? Hakkari'de de Edirne'de de, Ağrı'da da Muğla'da da aynı al bayrağı dalgalandıracak mıyız?" diye soran Davutoğlu, alandakilerden "Evet" yanıtı gelmesi üzerine, "Çünkü bizim için her yer Türkiye" ifadesini kullandı.

aa_picture_20150518_5368996_web.jpg

"AK PARTİ GERGİNLİĞİN PARÇASI OLMAYACAK"

Seçimlere giderken provokasyonlar, tahriklerle karşı karşıya olunduğunu kaydeden Davutoğlu, daha önce AK Parti binalarına ve adaylarına yönelik saldırılar yapıldığını hatırlattı. AK Parti olarak seçim sürecinin ilk gününden itibaren ilkeli bir tutum takındıklarını ve seçimin barış içinde geçmesi için tüm siyasi partilere çağrıda bulunduğunu aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Van'da, Ağrı'da, Siirt'te bizim milletvekili adaylarımız saldırıya uğrarken onlar herhangi bir destek beyan etmediler. Ama şimdi, HDP Ankara binasına bir saldırı olmuştu, anında, aynı saat içinde kınadık. Adana'da Mersin'de de bugün HDP binalarına saldırı oldu. Buradan Nevşehir'den bir kez daha söylüyorum; bütün bu saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. AK Parti kadrolarına buradan talimat veriyorum; ne olursa olsun hiçbir AK Parti'li tek bir şiddet veya herhangi bir gerginliğin parçası olmayacak. AK Parti barış hareketidir, milli birlik hareketidir."

Alanda bulunan ve AK Parti Gençlik Kolları tarafından hazırlanan pankarttaki "Elimize kalem, dilimize güzel sözler yakışır. Ahmet Hoca'nın talebeleriyiz, bize ancak iyilikte yarışmak yakışır" yazısına işaret eden Davutoğlu, teşekkür etti.

"PROVOKASYONLAR YAPAN KİMSE TAKİP EDECEĞİZ"

Karaman mitingindeki konuşmasında HDP binalarındaki patlamaya değindiğini hatırlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Karaman'da biz bu saldırıyı açıkça kınamışken ve telin etmişken, İçişleri Bakanımıza saldırıyı kim yapmışsa, sorumlularını bulun talimatı vermişken, HDP'den, MHP'den gelen bazı açıklamalar saldırılar üzerinden AK Parti'ye saldırmaya dönük bir tavır. Buradan bir kez daha, AK Parti Genel Başkanı olarak söylüyorum; hiçbir AK Parti'li herhangi bir gerginliğin parçası olmadı, olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum; bu tür şiddet kullananlar, provokasyonlar yapan kimse takip edeceğiz, sorumlularını yakalayacağız. Ama bunun üzerinden mağduriyet edebiyatı ve arkasından AK Parti'ye kimse suç yüklemeye kalkmasın. Her zaman bizim başımız dik oldu. Biz barış yolcularıyız, demokrasi yolcularıyız."

Bu topraklarda hiçbir zaman gerginliğin tarafı olmadıklarını ve olmayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, "Kendileri terörden ve şiddetten beslenenler suçu veya sorumluluğu başkalarına atmaya kalkmasın. Biz hiçbir zaman, hiçbir partiye dönük herhangi bir saldırıda bulunanlara karşı en şiddetli cevabı verme konusunda kararlılığımızdan vazgeçmedik" diye konuştu.

aa_picture_20150518_5368999_web.jpg

"AK PARTİ'NİN İKİNCİ DÖNEMİ BAŞLIYOR"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet liderleri için koltuğun, kendileri için milletin önemli olduğunu belirterek, "Onlar koltuğa yapışmışlar, bizim için millete hizmet edecek daha çok yıllar var. Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminden sonra ikinci atılım dönemi başlıyor 2023'e kadar" dedi.

Davutoğlu, partisinin Nevşehir mitinginde yaptığı konuşmada, genel seçimde birinci parti olamaması halinde genel başkanlığı bırakacağını, muhalefete de aynı çağrıda bulunduğunu anımsattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Oyum düşmezse koltuğu bırakmam" dediğini, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Barajı aşamazsam, suç da bende olursa bırakırım" dediğini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Aramızdaki fark bu. Onlar için koltuk önemli, bizim için millet önemli. Onlar koltuğa yapışmışlar, bizim için daha millete hizmet edecek çok yıllar var. Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde, 12 yıllık atılım döneminden sonra ikinci atılım dönemi başlıyor 2023'e kadar. Bir anlamıyla ikinci yarı başlıyor. Milletimizle nice meydanlara çıkıp nice zaferler kazanacağız."

"BUNLAR ETP'Yİ KURDULAR"

"Baktılar ki tek tek iktidar iddiaları yok, bir araya gelerek AK Parti'yi durdurmaya çalışıyorlar" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Durdurabilirler mi? CHP, HDP ile paslaşıyor. Biri 'Diyaneti kapatacağım' diyor, diğeri geride kalmıyor, 'Ben de kapatacağım' diyor. Ben bunlara CHDP diyorum. Bir yanı Demirtaş, bir yanı Kılıçdaroğlu. MHP 2002'de iktidardayken, Sayın Bahçeli Başbakan Yardımcısıyken koltuğu bırakıp gitmedi mi, verdiğiniz emaneti terk etmedi mi? O da eski Türkiye alışkanlıklarına dönmek istiyor. Arkalarında paralel bir çete, 'Üçünü toplayayım da ben de aralarına girip beraber AK Parti'yi durduralım' hesabı içindeler. Dördü birden ETP, eski Türkiye partisi bunlar. Eski Türkiye 90'lı yıllarda koalisyon demek, IMF demek. Eski Türkiye kalıntılarını tarihe gömecek miyiz? Yeni Türkiye'yi inşa etmek için gece gündüz çalışacak mıyız? Bir tarafta dörtlü çete, eski Türkiye, bir tarafta elif gibi dimdik duran AK Parti. CHP'ye verdiğiniz her oy HDP'ye, MHP'ye verdiğiniz her oy eski Türkiye ve paralelcilere gider. Oyunuza sahip çıkın, yeni Türkiye'ye sahip çıkın."

aa_picture_20150518_5368995_web.jpg

"MİLLİ ONURU, DEVLETİN İTİBARINI KİM KORUDU?"

Davutoğlu, mitinge katılanlardan, üç milletvekili olan Nevşehir'den önceki dönemde olduğu gibi üç milletvekili sözü aldı.

Nevşehirlilerden 2002 ile 2015'i karşılaştırmasını isteyen Davutoğlu, "Sorun onlara, 2002 Türkiyesi'nde bu kudretli, onurlu millet IMF'ye niçin boyun eğdirildi? Biz 2002'de IMF'den borç dileniyor muyduk? Başbakan Yardımcısı Bahçeli idi. 2013'te onların borcunu son kuruşuna kadar kim ödedi? AK Parti'nin iktidarıyla IMF'den borç istemeyi bir kenara koyun, IMF'ye borç verir hale geldik mi? Milli onuru, devletin itibarını kim korudu" diye konuştu.

Davutoğlu, TSK'nın 2002'de terörle mücadele için başka ülkelerden helikopter beklediğini, Türkiye'nin kendi tankı ve tüfeği olmadığını anlatarak, "12 yılda alnımızın teriyle durmadık, uyumadık, çalıştık ve artık Türkiye Cumhuriyeti kendi helikopterini yapıyor. Milliyetçilik lafla, sözle olmaz, milletin, devletin itibarını korumakla olur" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin kendi denizaltısını, tüfeğini ve tankını yaptığını vurgulayarak, "Bu itibarlı ülkeyi 2023'e geldiğimizde öyle bir teknolojik seviyeye ulaştıracağız ki Kapadokya üzerinde yüzde 100 Türk yapımı milli savaş uçağı uçacak" ifadesini kullandı.