BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  EKONOMİ

Mehmet Şimşek: 12 ikramiye verebilirdik

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhalefetin seçim vaatlerini eleştirdi ve emekli ikramiyeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 90'lı yıllarda Demirel hükümetin ekonomi uygulamalarını eleştirerek çarpıcı bir açıklama yaptı.

Şimşek, NTV-CNBC-e ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"UZUN VADELİ GELECEĞİNİ POPÜLİST SÖYLEMLERE KURBAN ETMEK İSTEMİYORUZ"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, her parti gibi AK Parti'nin de seçimleri kazanmak istediğini belirterek, "Biz de çıkıp, 'bunlar ne diyorsa biz 5 fazlasını veririz, hatta sözünü de vermiyoruz, hemen yapıyoruz' diyemez miyiz? Peki niye yapmıyoruz? Çünkü bu ülkenin uzun vadeli geleceğini, kısa vadeli popülist söylem ve eylemlere kurban etmek istemiyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yanlış kararların, ekonomiyi çok hızlı bir şekilde başka patikalara götürebileceğini belirterek, Türkiye'de geçmişte bunun yaşandığını söyledi. Türkiye'nin 1980'lerin sonunda güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu ancak 1990'larda bu durumun bozulduğunu hatırlatan Şimşek, şöyle devam etti:

"12 İKRAMİYE VEREBİLİRDİK"

"1990'da SSK'nın fazlası vardı. Ben bu sene SGK'ya eski parayla 80 katrilyon para aktarmam lazım ki emekli maaşı ödensin. Sayın Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürüydü. Gelmeden önce SSK'da fazla vardı, geldiğinde SSK sürekli açık verdi. Kendi suçu mu? Sayın Demirel'le ortak yönetimi. Sayın Demirel geldi, emeklilik yaşını kaldırdı ve bugün ortalama yaşı 44 olan 11 milyon emekli var. Bugün eğer Avrupa'da olduğu gibi emeklilik yaşı 60 ve üzeri olsaydı, bizim en fazla 5,5 milyon emeklimiz olurdu ve bugün biz bırakın emekliye 1-2 ikramiyeyi, 12 ikramiye verebilirdik."