BIST 9.709
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.491,05
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu açıkladı! Türkiye'yi tehdit eden 3 unsur

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dolmabahçe'deki görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dolmabahçe'deki görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Terör noktasında hemfikir olduklarını vurgulayan Davutoğlu ve Bıden şu açıklamalarda bulundu.

BİDEN'A SULTANAHMET TEŞEKKÜRÜ

Sayın Biden'ın ziyareti çok kritik bir dönemde gerçekleşiyor. Beraber çok kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Herşeyden önce ben Sayın Biden'a Sultanahmet'e giderek oradaki terör saldırısındaki kayıplarımıza gösterdiği saygıdan dolayı teşekkür ederim.

3 UNSURU TEHDİT OLARAK GÖRÜYORUZ

Türkiye bölgede 3 unsuru tehdit olarak görmektedir. Bunlardan biri DAEŞ, Esed rejim, diğeri ise PYD'dir. Bu üç unsura karşı güvenliğimizin gerektirdiği her türlü adımı atacağımızı her fırsatta vurguluyoruz. Türkiye ve ABD Suriye konusunda eskiden beri kapsamlı bir istişare içerisinde bulunmaktadır. Sınırımızda ne DEAŞ ne PKK ne de Rejim güçlerine dair izler görmek istemiyoruz.

PKK AÇIK ŞEKİDE DESTEK ALIYOR

YPG PKK'nın bir parçasıdır ve PKK'dan açık bir şekilde destek almaktadır. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde bulunmaktadır. Türkiye 2013'te çözüm sürecini başlatmakla tek bir şey istemiştir oda silahları bırakarak Türkiye'yi terk etmeleri.

"TÜRKİYE'NİN KAYGILARINI İLETTİK"

Ama beklentimiz ve talebimiz resmi üyük görülmesidir. Kendisiyle terör meselesini her yönüyle ele alınmasını konuştuk. Birbirimize kanaatlerimizi paylaştık. Türkiye'nin kaygılarını ilettik.Türkiye içinde de teröre karşı mücadele son silah bırakılmasına kadar sürecektir. Bu konuda görüşlerimizi samimiyetle paylaştık.

BIDEN: BİZ BİRBİRİMİZE GÜVENİYORUZ

Türkiye ile ilişkilerimiz önemlidir. DAEŞ, PKK ve El Nusra gibi konularda hem fikiriz. Türk halkına zarar veren konularda Türkiye'nin yanındayız. Yakın ilşkilerimiz var, birbirimize güveniyoruz. Biz Sultanahmet'te meydana gelen saldırı sonrası alana kırmızı karanfiller bıraktık. Terör konusunda Türk halkı mağdur olmuştur.

ORTAK MİSYONUMUZ DAEŞ

Biz bu hareketlere mani olmak için işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Bizim ortak misyonumuz DAEŞ'i oratadan kaldırmaktır. Biz artık daha organize hale geldik. Bu müdahale daha da hzılanacaktır. Türkiye'de ve dünyada DAEŞ'İ yok etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye bu konuda elinden geleni yapmıştır.

TÜRKİYE'Yİ SADECE DAEŞ TEHDİT ETMİYOR

Sünni hareketleri destelemek ve DAEŞ'in Türkiye sınırına yaklaşmasını engellemek konularını konuştuk. DAEŞ'i yendikten sonrada faaliyetlerimize devam edeceğiz. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tek tehlike DAEŞ' değil, PKK vardır. PKK terör örgütüdür. Türkiye, PKK ile barış elde etmeye çalıştı ama bu olmadı. Başbakan Davutoğlu'da halkını korumak için elinden geleni yapacaktır.