BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu İstanbul için kritik saat! Meteoroloji uyardı

İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? Meteoroloji saat verdi. Akşam saatlerinde etkili olacak kar yağışı İstanbul'da 4 gün boyunca sürecek. Peki ne gibi önlemler alındı. İşte detaylar...

Abone ol

İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak sorusuna Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yanıt geldi. Meteoroloji uyardı. Kar İstanbul'a akşam saatlerinde gelecek ve tam 4 gün sürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre; İstanbul’da başlaması beklenilen kar yağışlarının kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yerel olarak aralıklı kar sağanakları şeklinde pazartesi gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. 

KAR KALINLIĞININ 25 SANTİMETRE OLMASI BEKLENİYOR

İstanbul il genelinde değişik yerlerde 5-25 cm civarı örtü yapması beklenilen kar yağışlarının ve soğuk hava nedeniyle meydana gelecek buzlanma ve don olayının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEOROLOJİ UYARDI

Ayrıca Meteoroloji'den gelen uyarılara göre vatandaşların, buzlanma,don olayı ve ulaşımda aksamalara dikkat etmesi gerekiyor.

EKİPLER ALARMA GEÇİLDİ

İstanbul'da meteorolojinin yoğun kar yağışı uyarısı üzerine, karla mücadele ekipleri teyakkuza geçti. Meteoroloji, günler öncesinden paylaştığı verilere göre cuma günü itibariyle kar yağışı etkili olacaktı. Kar yağışına karşı yerel yönetimler ise günler öncesinden hazırlıklarını tamamladı.

ÖNLEMLER ARTTIRILDI

İstanbul'un yoğun kar yağışı alan bölgelerinden Başakşehir'de de karla mücadele için önlemler alındı. Onlarca iş makinesiyle ilçenin birçok noktasına konuşlanan Başakşehir Belediyesi bünyesindeki karla mücadele ekipleri, vatandaşların kardan olumsuz yönde etkilenmemesi için 24 saat boyunca hazır bekletiliyor.

KARLA MÜCADELE EKİPLERİ YOLLARI AÇIK TUTMAK İÇİN HER AN HAZIR

Kar yağışı öncesinde her türlü tedbiri alan yetkililer, yolların açık tutulabilmesi ve vatandaşların gitmek istedikleri yerlere sorunsuz bir şekilde ulaşabilmeleri için onlarca kişiden oluşan karla mücadele ekibini harekete geçirdi.

SAĞLIK KOŞULLARI DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULUYOR

Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım Onarım Şefi Ahmet Antlı yaptığı açıklamada: " 112 acil servisle alakalı bir takım araçlarımız da bölge hazır bulunduruluyor. Acil bir kaza durumunda, hastalık durumunda müdahale etme amaçlı görevli personelimiz de hazır bulunmakta" diye konuştu.

HERHANGİ BİR SORUNDA BU NUMARALAR ARANABİLECEK

Vatandaşların yoğun kar yağışı nedeniyle karşılaşabilecekleri sorunların çözümü için yetkililere ulaşacak iletişim numarasını da aktaran Antlı, "Ayrıca çözüm ortaklarımız var. 444 06 69 numarasından bizlere ulaşabilirler. Bu çözüm ortaklarımız gerekli talep ve bilgileri anında ilgili bölge sorumlularına iletebiliyor. Bu konuyla alakalı herhangi bir sıkıntı şuana kadar yaşamadık, yaşamamak için de elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz." dedi.

ÇAĞRI MERKEZİNE GELEN ARAMALARIN SAYISINDA ARTIŞ VAR

Etkili olması beklenen kar yağışıyla birlikte belediye bünyesinde oluşturulan çağrı merkezine gelen aramaların sayısında da gözle görülür bir artış yaşandı. Merkezi arayan vatandaşlar kar yağışının etkisiyle oluşacak olumsuz durumların giderilmesi için taleplerini iletiyor. Merkezdeki görevliler ise sorunu bölgelerdeki ekiplere ileterek vatandaşların yaşadığı sorunların bir an önce giderilmesini sağlıyor.

ÇAĞRI MERKEZİ VATANDAŞLA EKİPLER ARASINDA KOORDİNASYON SAĞLIYOR

Vatandaşlardan gelen talepleri sahadaki karla mücadele ekiplerine aktardıklarını belirten çağrı merkezi görevlisi Bahadır Akkan, "Anlık olarak özellikle kar yağışının yaşandığı dönemlerde çağrılar da buna istinaden yoğunlaşıyor. Vatandaşlarımızın genelde bu çağrıları yolların kapalı olmasından değil kendilerinin yaşadıkları tedirginliklerden kaynaklanabiliyor.

Çağrı ekranı sistemimizde diğer müdürlüklerimizle birlikte koordineli olarak çalışıyoruz. Vatandaşlardan adresi alıyoruz, ilgili müdürlüğümüze anında elektronik sistem üzerinden yönlendiriyoruz. Zaten sahada da yoğun bir ekibimiz bizimle birlikte özellikle kar döneminde mesai yapıyor. Kendilerine ilettiğimiz adreslere araçlarla birlikte intikal ediyorlar" diye konuştu.