BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,85
ALTIN 2.479,84
HABER /  MEDYA

ABD'nin 2 numarasından olay Can Dündar mesajı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Can Dündar’ın oğlu Ege Dündar'a babasıyla gurur duyması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar, Joe Biden'in kendisine babanın çok cesur olduğunu söylediğini açıkladı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, MİT TIR'ları haberi nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar ve oğlu Ege Dündar ile görüştü.

BİDEN: GEREKEN HER ŞEYİ YAPIYORUZ

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Can Dündar’ın oğlu Ege Dündar'a babasıyla gurur duyması gerektiğini söyledi. Dündar'ın durumu hakkında bilgi alan Biden, "Gereken her şeyi yapıyoruz. Basın özgürlüğü için konuşmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Biden, MİT TIR'larıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi genel Yayın yönetmeni Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar ve oğlu Ege Dündar ile ayrı bir görüşme gerçekleştirdi.

BİDEN: ÇOK CESUR BİR BABAN VAR

Conrad Otel’de yapılan görüşme sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Ege Dündar, görüşmeyi şöyle anlattı:

"Kısa bir konuşma oldu. Bana babamızın durumunu, iyi olup olmadığını sordu. Bana çok cesur bir babamın olduğunu söyledi. Gurur duymam gerektiğini söyledi. Gereken her şeyi yaptıklarını, basın özgürlüğü için konuşmaya devam edeceklerini söyledi. Desteğini bildirdi. Biz de ona bu inceliği gösterdiği için teşekkür ettik. Amerika’nın demokrasi modelinin basın özgürlüğüne değer verdiğini, bu değeri de bizim burada taşımaya çalıştığımızı söyledik.”