BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Davul derisi öldürdü

Ölümün geldiği yer şoke etti. Bir davul yapımcısı bakın neden öldü?

Abone ol İngiltere'de bir davul yapımcısının, kullandığı ithal hayvan derilerinden geçen şarbon hastalığı yüzünden öldüğü bildirildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Hackney bölgesinde yaşayan 35 yaşındaki Fernando Gomez'in ölümünden önce yaklaşık bir hafta kadar Homerton University Hastanesi'nde yoğun bakımda tutulduğu belirtildi.

Hastane sözcüsü, Gomez'in hastalığı solunum yoluyla kaptığını ve kendisinden hastalık kapma ihtimali bulunan 7 kişiye de antibiyotik tedavisi uygulandığını açıkladı.

İngiltere Kamu Sağlığını Koruma Ajansı (HPA)yetkilileri ise hastalığa kaynak oluşturan derilerin hangi ülkeden ithal edildiğine dair soruşturma başlatıldığını, durumun aydınlığa kavuşturulmasından sonra gerekli önlemlerin alınacağını bildirdi.

Bu arada Fernando Gomez'in Hackney'deki evi ve atölyesinin mühürlendiği, gerekli işlemlerin tamamlanmasına kadar buraya girişin yasaklandığını belirten yetkililer, ev ve atölye çevresinde yaşayanların ise herhangi bir risk altında olmadıklarını kaydetti.

İngiltere'de bu tür bir olay en son 2006'da İskoçya'nın Hawick bölgesinde yaşanmış, yine bir enstrüman yapımcısı 50 yaşındaki Christopher Norris, kullandığı derilerden solunum yoluyla geçen şarbon hastalığı yüzünden hayatını kaybetmişti.