BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Korsanlardan müslüman jesti

Somalili korsanların kaçırdığı Neslihan gemisi açık denizde bekletiliyor. Korsanlar Türkiye için müslüman indirimi yapacak!

Abone ol Neslihan gemisini kaçıran Somalili korsanların 15 milyon dolar fidye istedikleri iddia edildi. Korsanların mürettebatın Türk ve Müslüman olması nedeniyle pazarlığı sıkı tutmayacakları tahmin ediliyor.

Sabancı'ya ait Neslihan adlı gemiyi kaçıran Somalili korsanların, 20 mürettabat için 15 milyon dolar fidye istedikleri iddia edildi. Ukrayna bandıralı gemi çin 30 milyon dolardan pazarlığa başlayan Korsanlar'ın, Neslihan'daki mürettebatın Türk ve Müslüman olmasından dolayı sıkı pazarlık yapmayacakları tahmin ediliyor.
 
Somalili korsanlar tarafından kaçırılan
gemiyle ilk irtibat önceki gün sağlandı.

Görüşemeyi yapan kaptanhaber.com
korsanların tercümamanı Muhammed
ile sağladığı ilk temasda fidye miktarı
yalanlandı. İşte o görüşmeden bazı
ilgili bölümler;batın durumları

- Hiç bir sorun yok. Herkes iyi. Şu
anda kimseyle görüşmek istemiyoruz.
Bütün görüşmelerimizi yarın yapacağız. Bizi yarın tekar arayın.
- Tamam, yarın yine ararız. Ama
çağırmamız için bize isminizi söyler
misiniz?
- Adım Muhammed.
- Peki. Gemi şu anda nerede? Bize
biraz bilgi verir misiniz?
- Biliyorsunuz gemiyi kaçırdık.
(The ship is hijacked) Şu anda
Somali sahilindeyiz. Gemide herkes iyi kimse merak etmesin. Henüz hiç
kimseyle fidye görüşmesi yapmadık.
Ne için kaçırdığımızı söylemedik.
Herşeyi yarın söyleyeceğiz. Onun
için bizi yarın arayın.


Kaçırılan gemiyle ilk temas!

Korsanlar tarafından Somali'nin Eyl Limanı yakınlarına çekilen gemi, demir attıktan sonra kaptan İbrahim Örnekoğlu, İstanbul Kuzguncuk'-taki Ya-Sa Denizcilik'i aradı. Ağır silahlı korsanların bilgisi dahilinde şirketi arayan Örnekoğlu, “Hepimizin durumu gayet iyi. En ufak bir yaralama yok hiçbirimizde. Merak edilecek bir şey yok” dedi. Ardından da telefonu kapadı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, daha sonra şirketin telefenu bir kez daha çaldı. Telefondaki korsanların lideri olduğunu söyleyen Ali isimli şahıs, şirket yetkililerinden 15 milyon dolar fidye istedi.

Batılı gemilere saldırıyorlar

Uzmanlar, çoğunluğu Müslüman olan korsanların son yıllarda giderek daha fazla gemi kaçırma eylemi gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, saldırganların Somali'de faaliyet gösteren bazı milis gruplarıyla yakından bağlantısı bulunduğu belirtiliyor.

Türk kaptan konuştu
Bu arada Deniz Haber Ajansı, önceki gün korsanlar tarafından kaçırılan YASA Denizcilik Şirketine ait YASA NESLİHAN'ın kaptanı İbrahim Örnekoğlu ile uydu kanalıyla telefon görüşmesi yaptı.

İŞTE O GÖRÜŞME;