BIST 10.257
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.400,74
HABER /  SPOR

Daum Ümit için ısrarcı

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum'un Ümit Özat sevdası geçmek bilmiyor.

Abone ol

Almanya 2. Ligi'nde mücadele eden Köln'ün başına geçen ve beklenen sıçramayı gerçekleştiremeyen Daum, şimdiden gelecek sezonun kadrosunu oluşturmaya başladı bile... Sarı-Lacivertli kulübün bazı yöneticileriyle sık sık telefon konuşması yapan Alman teknik adam, Ümit'i gelecek sezon kadrolarına katmak istediğini söylüyor.

Sezon sonunda görüşelim’
Sezon sonunda Fenerbahçe ile sözleşmesi sona erecek olan Kaptan, karşılıklı mutabakat sağlanması gerektiğinin altını çizmekle yetinirken, konu hakkında daha detaylı yorum yapmaktan kaçınıyor. Yöneticiler, nabız yoklayan Daum'a "Şimdi sırası değil. Takımımız hem Turkcell Süper Lig, hem de Fortis Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa koşuyor. Bu konu, ancak sezon sonunda hedefe ulaştıktan sonra gündeme gelebilir" yanıtını veriyor.

‘Bugünlerimizde onun payı büyük’
Daum, eski öğrencisini Köln'e götürmeye çalışırken; Ümit Özat da Alman hocaya duyduğu sevgi ve saygıyı her fırsatta dile getiriyor. Fenerbahçe Gazetesi'ne röportaj veren Kaptan, tecrübeli çalıştırıcının Türk futboluna katkıları olduğunu anlatarak, "Türk futbolcusunu yetiştirmek için elinden geleni yaptı ve Fenerbahçe 2 sene üst üste şampiyon oldu. Bu takımın planlanmasında yönetimin ve Daum'un payı oldu. Kendisinin bana ve arkadaşlarımla birlikte Türk futboluna bir şeyler verdiğine inanıyorum" diye konuştu.

Fanatik