BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Darülacezeye tam not

Dünya Sağlık Örgütü incelemelerde bulunduğu Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’ne tam not verdi.

Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen “Yaş Dostu Şehirler” programı kapsamında İstanbul’da bulunan Proje Teknik Danışmanı Dr. Louise Plouffe, incelemelerde bulunduğu Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’ne tam not verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nün 2006 yılı başından itibaren uygulamaya koyduğu “Yaş Dostu Şehirler” programı çerçevesinde 16 Mayıs Salı günü Türkiye’ye gelen Proje Teknik Danışmanı Dr. Louise Plouffe, incelemelerine Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nden başladı. Ziyareti sırasında Kayışdağı Darülaceze’de, kendine yetebilen erkek sakinlerin kaldığı Sevgi Sitesi, yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdüren sakinlerin kaldığı Huzur Sitesi ve Darülaceze Fizik Tedavi Merkezini gezen Dr. Louise Plouffe, kurum yetkililerinden de kurum çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgi aldı.

Darülaceze gezisinin ardından kurum yöneticilerine, WHO tarafından yürütülen “Yaş Dostu Şehirler” programı hakkında bir de sunum yapan Dr. Louise Plouffe Darülaceze tesislerinin, Avrupa ülkelerinin de üzerinde hizmet standardına sahip olduğunu söyledi.

Darülaceze bünyesindeki yaşam sitelerini gezen Dr. Louise Plouffe üç saat süren temasları sırasında Darülaceze sakinleriyle tek tek ilgilendi. Darülaceze Müdürü Av. Tayfun Karali ve diğer kurum yöneticileriyle görüşmelerde bulunan Plouffe, temaslarının ardından yaptığı açıklamada özellikle Darülaceze bünyesinde oluşturulan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezindeki ileri teknoloji ve hizmet standardının, Avrupa ülkelerinin de üzerinde olduğunu söyledi. Kayışdağı Darülaceze Müdürü Av. Tayfun Karali ise yaptığı açıklamada WHO’nun Darülacezeye yaptığı ziyaretten memnun olduklarını, ziyaret boyunca karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını ve Darülaceze yöneticileri olarak bundan sonraki hedefleri hakkında bilgi verdiklerini belirtti.

Tayfun Karali, Darülaceze olarak temel hedeflerinin, Darülaceze standartlarının, benzer kurum ve kuruluşların kalitede ulaşabilecekleri tepe noktası olarak belirlenmesi olduğunu vurguladı. “İleriki dönemde ‘Darülaceze Standartlarındadır’ ifadesinin benzer kurum ve kuruluşlara kalite belgesi olarak verileceğine tüm kalbimle inanıyorum” diyen Darülaceze Müdürü Tayfun Karali bu yöndeki çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü sözlerine ekledi.

HAZİRAN’DA PROTOKOL İMZALANACAK
“Yaş Dostu Şehirler” Programı çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la yapılacak olan görüşmenin ardından Haziran ayında protokol imzalanarak İstanbul’un “Yaş Dostu Şehirler” arasına girmesi sağlanacak.