BIST 10.345
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.463,44
HABER /  POLİTİKA

Darbe haber verilir mi?

Oramiral, Anayasa Mahkemesi'ni arayıp darbe tehditiyle baskı yaptı mı? Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı açıkladı...

Abone ol

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Yener Karahanoğlu’nun, Anayasa Mahkemesi’ne 367 davasıyla ilgili kararı öncesinde baskı yaptığı iddiaları bir süredir basında tekrarlanıyor.

Karahanoğlu’nun, dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu ile görüştüğü, “367 konusunda istenilen yönde karar almazsanız, ordu darbe yapacak” dediği, Tuğcu’nun, “Bunu çocuklarıma anlatamam” diyerek tepki verdiği, hatta “gözyaşlarını tutamadığı” ima ediliyordu.

Fikret Bila Karahanoğlu’na bu iddiaları sordu. Karahanoğlu'nun yanıtları şöyle oldu:

KİMSEYLE KONUŞMADIM

Dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Hanım’ı tanımam. Resmi törenlerde el sıkışmak dışında bir görüşmem, konuşmam olmadı. Onun sayısı da üçü geçmez. Tülay Hanım’la da mahkeme üyeleriyle de bir görüşmem, konuşmam olmadı. Bu nedenle gazetelerde çıkan haberlerin, yazıların tamamı hilaf-ı hakikattir.”

HABER VERİLEREK DARBE OLUR MU?

“Çıkan haberler, yazılar doğrusu akla ziyan. Bir kuvvet komutanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı veya bir üyeyi arayıp, ‘şu kararı almazsanız, darbe yapacağız’ der mi? Bunun akla sığan bir tarafı var mı? Mantıklı bir yönü var mı? Olacak iş mi? Ayrıca öyle haber verilerek darbe mi yapılır? Darbe yapmanın da kuralları vardır, gizliliği vardır. Bu bile düşünülse, iddiaların saçma olduğu anlaşılır.”

Kaynak: Milliyet