BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  GÜNCEL

Din hocasına hadisli ders

Din dersi hocası öğrencileri Azrailli video ile korkuttu. İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu o öğretmene seslendi..

Abone ol İlahiyatçılar, Gaziantep Hasan Ali Yücel Lisesi'nde din kültürü öğretmeninin namazı anlattığı derste öğrencilere “Azrail ve ölüm” konulu şiddet sahneleri içeren bir film seyrettirmesine tepki gösterdi.

Cahil insanların dini anlatmasının tehlikeli sonuçlar doğuracağına dikkat çeken ilahiyatçılar dini korkutarak anlatmanın insanları dinden soğutacağını da söyledi.

Tartışmalara neden olan filmde kötü alışkanlıkları olan, namaz kılmayan ve bu konuda babasının uyarılarını dinlemeyen bir gencin canını almaya giden Azrail'in çeşitli sûrelerden verdiği örneklerle insanoğlunun nasıl cezalandırıldığı gösteriliyor.

Gencin canını alan Azrail'in tehditkâr bir melek olarak gösterildiği ölüm konulu CD'nin Din Kültürü öğretmeni tarafından öğrencilere seyrettirilmesi tepkiyle karşılanmıştı.

MÜJDELEYİN KORKUTMAYIN

Nihat Hatipoğlu: İslam'ın temel prensibi 'müjdeleyin korkutmayın, zorlaştırmayın kolaylaştırın'dır. Din anlatılırken bu prensipten yola çıkılmalı. Özellikle çocuklara din anlatılırken daha hassas davranılmalı. Cennet cehennem kavramı bile çocuklara ergenlik yaşından sonra anlatılmalı. Sürekli korkunun anlatılması çocukların psikolojisini bozar. Allah'ı, dini sevdirmek varken yanlış bilgi ve yöntemle insanı dinden soğutuyorlar. Korkutarak dini anlatmak insanı dine yaklaştırmaz. Kur'an'da sürekli Allah'ın rahmetinin gazabından önde olduğu vurgulanır.

DİNDEN SOĞUTMAK VEBALDİR

Mehmet Paksu: Ne Kuran'da ne de peygamberimizin hayatında korkutarak eğitim var. Sevgi ve muhabbete dayanan İslam'ı korku ve dehşet öğeleriyle anlatmak insanlarda ters tepki yapar. Korkuyla insanlara bir şey yaptıramazsınız. Hele namaz gibi bir ibadet, huzura kavuşmunun bir aracı olarak insanlara sunulur. İslam dinini kavramamış olanlar bu şekilde yanlış yöntemlerle dini anlatır. Dini böyle yanlış anlatarak insanların dinden soğumalarına neden olmak bir vebaldir. (Zeynep Çiftçi/Yeni Şafak)