BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,53
HABER /  POLİTİKA

Danıştay'ın kararı Kurtulmuş'u kızdırdı

Danıştay'ın türbanlı öğrencilerin sınava alınmayacağı yönündeki kararı Kurtulmuş'un gündeminde

Abone ol

Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, Danıştay'ın başörtüsü kararına ilişkin, ''Danıştay'ın kararı, hukuka aykırı bir tavır ve karardır. Bizim üzerinde durduğumuz husus inançları gereği başlarına örttükleri örtü dolayısıyla önlerine engel konulması ne özgürlük, ne demokrasi, ne insan haklarıyla bağdaşır ne de kadın haklarıyla bağdaşır'' dedi.

Kurtulmuş, Düzce'de partisinin seçim çalışmalarına katıldı. Kurtulmuş, HAS Parti Cumayeri ilçe teşkilatının açılışını yaptı, partisine mensup Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş'i ziyaret etti.

Burada bir gazetecinin Danıştay'ın başörtüsü kararıyla ilgili sorusuna Kurtulmuş, verilen bu kararın, Türkiye'de öteden beri bürokratik oligarşi denilen ve sürekli eleştirilen hususun çok önemli göstergelerinden birisi olduğunu söyledi. 

Danıştay, İdarenin yaptığı icraatların yasalara uygun olup olmadığını denetlemek için kurulan bir üst mahkeme olduğunu belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Danıştay'ın yerindelik denetimi yapması, hukuk tekniği bakımından da doğru değildir. Üniversite sınavlarına girecek çocuklarla ilgili bir idari tasarruf yapılmıştır. Bu tasarruf yerinde midir, değil midir bunun denetimini yapmak uluslararası hukukun normlarına, Türkiye'deki hukuk sisteminin genel anlayışına da uygun değildir. Danıştay'ın kararı hukuka aykırı tavır ve karardır. Bizim üzerinde durduğumuz husus inançları gereği başlarına örttükleri örtü dolayısıyla önlerine engel konulması ne özgürlük anlayışıyla bağdaşır, ne demokrasi anlayışıyla bağdaşır, ne insan haklarıyla bağdaşır ne de kadın haklarıyla bağdaşır. Bu karar, vicdanlar tarafından, vicdanlı insanlar tarafından da kabul edilebilecek bir karar değildir. Türkiye'de artık bu tür bireysel hakların önünde engel çıkartmaların, kişisel özgürlüklerin alanlarını daraltan kararların uygulamaların artık Türkiye'de tarihe karışması lazım.  Mahkemenin böyle karar vermesi bu kararın doğru olduğu anlamına gelmez. Geniş kitleler tarafından da hiçbir itibarı olmayan, hiçbir şekilde kabul edilmeyen bir karardır, bizim de bu kararı kabullenmemiz tasvip etmemiz mümkün değildir."

''GALATASARAY STADINDAKİ PROTESTO''

Kurtulmuş, bir gazetecinin Galatasaray Stadında yaşanan gerilimi nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yuhalanmasını şık bulmadığını ancak protesto yapanların iyi anlaşılması gerektiğini söyledi. Devletin üste düzeyinin bir kaç gündür bu konuyu sürekli gündemlerinde tutmalarını da anlamadığını belirten Kurtulmuş, ''Devletin en üst düzeyi Başbakan'dan, meclis başkanına, Bakanlara kadar işi gücü bıraktı, bu ıslıklamayla, yuhalamayla ilgili yorumlar yaptı. Devlet Bakanları bu kadar boş tartışmalarla işgal edilecek yerler değildir.'' dedi.

Daha sonra Cedidiye Camisi'nde Cuma namazını kılan Kurtulmuş, namaz sonrasında esnaf ziyaretinde bulundu.