BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60
HABER /  GÜNCEL

Fransız Dışişleri Bakanı Gazze'ye saldırıya uğradı

Gazzeli protestocular, Hamas'ın beş yıl önce rehin aldığı İsrail askeri Şalit'le ilgili söylediği öne sürülen sözlerin ardından, Fransız bakanın aracını yumurta yağmuruna tuttu.

Abone ol

Fransa Dışişleri Bakanı Michele Alliot-Marie, Gazze'de öfkeli Filistinli göstericilerin saldırısına uğradı.

"İsrailli asker Gilad Şalit'in beş yıldır Hamas tarafından rehin tutulmasının bir savaş suçu olduğunu" söylediği öne sürülen, ancak sonradan, böyle demediği anlaşılan Fransız bakanın herhangi bir yara almadığı belirtildi.

Michele Alliot-Marie, Şalit'in ailesini ziyareti sırasında, aynı zamanda Fransız vatandaşı olan rehin askerin Kızıl Haç tarafından ziyaret edilmesine izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Görüşmeden sonra Şalit'in babası, oğlunun Kızıl Haç tarafından ziyaret edilmesine izin verilmemesini "savaş suçu" olarak niteledi. Ancak İsrail radyosu dahil bazı basın yayın kuruluşları, Filistinliler arasına büyük öfke yaratan bu sözleri, Fransız bakana atfetti.

Bir grup Filistinli, Gazze'ye gelişi sırasında Erez geçiş noktasında Michele Alliot-Marie'nin aracının önünü kesti. İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutsakların yakınları olduğu belirtilen göstericiler, "Gazze'den Defol" sloganları attılar.

Bir hastaneyi ziyareti sırasında da bakanın aracına yumurta atıldı.

Fransız Bakan, yaşananları "önemsiz" olarak niteledi, "Eylemciler arasında öfkelerini anladığım anneler de vardı, başka niyetleri olan kişiler de." dedi.

AFP ajansına göre Michele Alliot-Marie, temasları sırasında Gazze'ye ablukanın kaldırılması çağrısında bulundu; "Abluka, yoksulluğu ve öfkeyi artırıyor. Paylaştığımız değerler adına, Fransa, İsrail'den artık buna son vermesini istiyor" diye konuştu.