BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.437,98
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tuncay Özkan CHP'ye vekil olacak mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Özkan ve Balbay'ı milletvekili yapın çağrısına böyle cevap verdi.

Abone ol

Cezaevi önünde açıklama yapan Batum, "Balbay ve Özkan'ı milletvekili yapın sloganlarına "Mesajı alıyorum" diyerek cevap verdi.

İkinci Ergenekon davasının 99’uncu duruşması sanık ve avukatların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor. İçeride talepler alınırken duruşma salonu dışında da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), CHP ve Yeni Parti üyesi 400 kişi ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan gazeteci, öğretim görevlisi, akademisyenlere destek vermek amacıyla eylem yaptı. Ergenekon davasının izlemeye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ile birlikte basın açıklaması yaptı.

“MESAJI ALIYORUM"

Konuşması sık sık “Balbay'ı, Özkan' milletvekili yapın" sloganları ile kesilen Batum, "Mesajınızı alıyorum. Ben buradan kendi adıma konuşuyorum. CHP olarak Atatürk cumhuriyetine giydirilmek istenen kılıfın farkındayız. Biz olduğumuz sürece bu kılıfı giymeyeceğiz. CHP olarak bunun farkındayız ve gereği yapılacak" demesi dikkat çekti.

“HERKES BU YARGILAMA SÜRECİNİ KAFASINA KAZIMALI"

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan da “Tutukluluk sürelerini bu kadar uzatırsanız gerçek suçlular ceza alsa bile karar adil olmaz. Bu yargılama halkın gözünde bir leke olarak kalır.Bu nedenle burada bulunan veya bulunmayan herkes bu yargılama sürecini hafızalarına iyi kazımalı"dedi. Hukuksuzluğa karşı siyasi birlikteliğin sağlanması gerektiğini kaydeden Çölaşan, "Bugünlerin geçmesi yine bizim yapacağımız seçimle yurttaş olarak bireysel seçimle olacaktır. Böyle bir süreç tarihte devletler açısından bir veya iki kez olur,böyle onlarca defa olmaz" diye konuştu.