BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.426,68
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Öcalan'ın ev hapsi isteği MHP ne dedi?

Bölücü başı Öcalan'ın ev hapsi isteğini değerlendiren MHP'li Mehmet Şandır iktidara yüklendi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''Bugün ülkemizin geldiği nokta, bir terör örgütü elebaşısı ile müzakere masasına oturmak ve ülkenin geleceğini onun insafına terk etmektir. MHP olarak böyle bir sonucu asla kabul etmiyoruz'' dedi.

Şandır, TBMM'de gazetecilerin, bir gazetede yer alan ''Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın ev hapsi isteği'' ile ilgili haber hakkındaki sorusuna karşılık, ''Haberin doğru olup olmadığını bilmediklerini'' ifade etti. Şandır, şunları söyledi:

''Bir gazete haberi... Ama doğruysa şunu sormak lazım; bunlara bu cesareti kim vermektedir? AKP ve Sayın Başbakan'ın başlattığı açılım politikalarının ülkeyi nereye getirdiğini milletimizin, halkımızın takdirine sunuyorum. 25-26 yılda 40 bin insanımızı katleden bir terör örgütünün elebaşısının böyle ciddiye alınarak, müzakere masasında muhatap alınmasının ülkeye sonuçta buraya getireceğini, MHP olarak biz çok önceden ifade ettik. Ama siyasi iktidar maalesef gerçekleri göremedi, doğruyu yapamadı, geleceği öngöremedi. Bugün ülkemizin geldiği nokta, bir terör örgütü elebaşısı ile müzakere masasına oturmak ve ülkenin geleceğini onun insafına terk etmektir. MHP olarak böyle bir sonucu asla kabul etmiyoruz. Bu ülkenin birliği bizim için çok önemlidir. Bu topraklarda yaşayan halkın adı Türk milletidir. Türk milletinin bir tek ferdinden ve bu toprakların bir tek çakıl taşından vazgeçmeyeceğimizi ısrarla ifade ediyoruz ve siyasi iktidarı, AKP'yi bu çizgiye davet ediyoruz.''