BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  GÜNCEL

Danıştayın Erdoğan kararı

Saldırıya uğrayan Danıştay 2. Dairesi, Erdoğan'la ilgili ilginç bir davaya baktığı ortaya çıktı!

Abone ol

Verdiği türban kararıyla kamuoyunun gündemine oturan Danıştay 2. Dairesi, 2002 yılında verdiği bir kararla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü açmıştı.

Danıştay 2. Dairesi, Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ali Müfit Gürtuna hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerindeki çeşitli usulsüzlüklerle ilgili yürütülen soruşturmada "cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" suçundan verilen soruşturma iznini kaldırmıştı. Yargıtay Cumhuriyet eski Başkanı Sabih Kanadoğlu, Dairenin verdiği kararın yeniden değerlendirilmesini istemişti.

Kanadoğlu, Danıştay 2. Dairesi'nin, Erdoğan ve Gürtuna'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki çeşitli usulsüzlüklerle ilgili olarak Türk Ceza Kanunu'nun (TCK), "zimmet", "devlet alım ve satımlarında çıkar sağlama", "rüşvet" ve "artırma ve eksiltmelere hile karıştırma" suçlarına yönelik "Soruşturma iznini kaldırma" ve "Ertelemeye" ilişkin olarak "Soruşturmaya gerek yoktur" kararı vermesi üzerine 133 sayfalık bir karar metni yazmıştı.