BIST 9.974
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.433,37
HABER /  GÜNCEL

Sardırgan baskını anlattı

Saldırgan avukat sabah saatlerine kadar sorgulandı. Bu arada gözaltına alınanları sayısı 4'e çıktı.

Abone ol

Danıştay 2. Daire Başkanı ve üyelerine yönelik dün yapılan silahlı saldırının ardından gözaltına alınanların sayısı 4'e çıktı. Saldırgan Alparslan Arslan'ın sorgulamasının sabah saatlerine kadar devam ettiği öğrenildi.

A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, silahlı saldırı olayının ardından avukat Alparslan Arslan'ın bağlantılı olduğu kişileri araştırmaya başladı. Arslan'ın üzerinden çıkan cep telefon kayıtları ve telefon rehberlerini incelemeye alan İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı saldırı olayı ile bağlantısı olduğu tespit edilen 3 kişiyi daha gözaltına aldı.

Dün gece geç saatlerde gözaltına alınan Mehmet A. (22), Sinan B. (50) ve Saim Ö. (38) adlı kişiler, emniyette sorguya alındı. Olayın soruşturmasını sürdüren terörden sorumlu Başsavcı Vekili Hamza Keleş başkanlığındaki 3 kişilik heyet, akşam saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne geldiler. Savcılar, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ''aynalı oda'' olarak bilinen sorgu odasında Alparslan Arslan'ı aralıksız sabah saatlerine kadar sorguladılar.

Arslan'ın, ifadesinde ''olayla ilgili herhangi bir örgüt bağlantısının olmadığını belirterek, kendi inisiyatifiyle eylemi gerçekleştirdiğini'' söylediği bildirildi.

Emniyet yetkilileri, soruşturma çerçevesinde gözaltı sayısının artırılabileceğini bildirdiler. Bu arada, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden bir ekip, Arslan'ın İstanbul'daki bağlantılarını İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki meslektaşlarıyla birlikte yürütmesi için gece geç saatlerde İstanbul'a gönderildi.

Arslan'ın Pazartesi gününe kadar olayla ilgili olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamasının devam edeceği de kaydedildi.