BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.402,74
HABER /  GÜNCEL

Lağım suyuyla şifa

Balıklıgöl'den akan ve lağım sularıyla karışan suyu, 'şifalı' diye vatandaşa satıyorlar!

Abone ol

Balıklıgöl'den akan ve lağım sularıyla karışan suyu, 'şifalı' diye vatandaşa satıyorlar! Şişesi 2 YTL olan su; büyü, şans ve kısmet açmak için kullanılıyor.

Evlerine de serpiyorlar...
Türk insanı daha neler görecek. Şanlıurfa'da, 100 yıldır süren batıl inanç, vicdansızların kesesini dolduruyor. Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl'den akan ve kanalizasyona karışan su, Mehmet Sinyal tarafından kanalizasyondan çekilerek "şifalı su" diye satılıyor. Evlerden gelen lağımın da karıştığı suyun şişesi 2 YTL'ye satılıyor. Mikroplu suyun şifa dağıttığına inanan ve vatandaşlar, büyü bozmak, şans ve kısmet açmak ya da evdeki kavgaları önlemek için evlerine veya vücutlarına bu sudan serpiyor.

'BİLİYORUZ GÜNAH AMA...'
KENDİRCİ Mahallesi'ndeki Ağırvan olarak adlandırılan bir dükkanda satılan bu suyu kullananlar, huzur bulduklarını, kısmetlerinin açıldığını, işlerinin düzeldiğini iddia ediyor. Cuma günleri 2 saat satış yapan Mehmet Sinyal, "Tartışan eşler, evde büyü olduğunu öyleyenler, işi olmayan esnaflar ve bekar kızlar bu sudan alıyor. Açıkçası lağım suyunu satıyoruz, aslında yaptığımız işin günah olduğunu da biliyoruz" diyor. Müftülük ise, "Bu suyu satmakta kullanmakta günah, ayrıca sağlık açısından sakıncalı" uyarısını yapıyor.