BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,69
HABER /  GÜNCEL

Taksimde Danıştay protestosu

Danıştay'a yönelik saldırı sonrası bazı hukukçular taksim meydanı'nda protesto gösterisi yaptı.

Abone ol

Türkiyem Topluluğu ile Büyük Hukukçular Birliği üyesi bir grup, Danıştay 2. Dairesi'ne yönelik silahlı saldırıyı protesto amacıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koydu.

Taksim Meydanı'nda toplanan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yaklaşık 200 kişilik grup, ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''Parola: Vatan, İşareti: Namus'' yazılı pankartlar ile büyük bir Türk bayrağı açtı.

''Yargıya uzanan eller kırılsın'', ''Türkiye laiktir laik kalacak'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Hükümet uyuma Danıştay'a sahip çık'' sloganları atan grup, daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geldi.

Anıta, üzerinde ''Danıştay'a yapılan saldırıyı lanetliyoruz'' yazılı çelenk bırakan grup, saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Büyük Hukukçular Birliği Genel Başkanı Kemal Kerinçsiz, yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden Özbilgin'e Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunduklarını belirterek, bu insanlık dışı terör eylemini şiddetle kınadıklarını söyledi.

Kerinçsiz, şöyle konuştu:

''Yapılan saldırı, gerici ve yobaz görünümlü bir zihniyetin ürünü gibi gösterilmekle birlikte, gerçekte, küresel güçlerin bu gerici ve yobaz çeteyi kullanarak gerçekleştirdiği planlı ve sistemli bir saldırı olma ihtimali de mevcuttur. Eylemin organize ve bireysel olup  olmadığı bilinmemekle birlikte münferit bir olay olarak  değerlendirilmesi mümkün görünmemektedir.

Çünkü olayın failinin bir avukat olması ve aynı zamanda saldırılanların arasında türban kararına muhalefet şerhi koyan üyenin de bulunması, yine saldırıda kullanılan silahın kısa bir süre önce Kuzey Irak'ta bir vasıtanın arkasında ele geçirilen çok sayıda silahla aynı olması ve bu silahın daha önceki olaylarda kesinlikle kullanılmamış olması, bizlere bu olayın arkasında birtakım dış mihrakların olduğunu göstermektedir.''

Kemal Kerinçsiz, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Büyük Hukukçular Birliği ile hiçbir ilgi ve ilişkisinin bulunmadığını belirterek, ''Kendisi üyemiz olmadığı gibi böyle bir zihniyetin milli, demokratik ve laik hukuk devletini benimsemiş, Atatürk'ün ilke ve prensiplerini  şiar edinmiş derneğimizden içeriye adım atması ve herhangi bir hukuksal faaliyetinde bulunması mümkün değildir. Birtakım tarikatçı çevreler tarafından hedef gösterilmiş olmamız, anlamlı ve maksatlıdır'' dedi.

Türkiyem Topluluğu adına konuşan Mualla Erkut da, Danıştay'a yapılan saldırının amacının, Türkiye'nin huzurunu, birlik beraberliğini bozmak olduğunu dile getirerek, ''Tarihi süreç içerisinde bu ve benzeri eylemlerle karşılaşmış Türk milleti ve devleti, son menfur saldırıyı ve içinde bulunulan endişeleri de aşacak güçtedir. Hiç kimse milletin dayanma gücünü denemek konumunda olamaz''diye konuştu. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.