BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.503,27
HABER /  POLİTİKA

Daha çok yanaklar okşanır

Bahçeli'nin gündeminde Ermeni meselesi vardı... Hükümete sert eleştiriyle yüklenen Bahçeli, DTP'yi de es geçmedi. Obama'yı da Ermeni yalanına sahip çıkmakla suçladı.

Abone ol

İNTERNETHABER

MHP lideri Devlet Bahçeli konuşmasına "İstanbul'un Kadıköy ilçesinin Bostancı semtinde bir başkomiserin şehit olması bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan helim hadisenin hepimizi derinden üzdüğünü açıklamak istiyorum." diyerek başladı.

Ermenistan'la ilişkiler konusunda hükümete sert eleştiriler yönelten Bahçeli Obama'yı da Ermeni yalanına sahip çıkmakla suçladı. 23 Nisan'daki kutlamalara da değinen Bahçeli, bu kez DTP'yi hedef aldı.

İşte Bahçeli'nin konuşmalarından satırbaşları;

OBAMA ERMENİ YALANINA SAHİP ÇIKTI

"Türk milletini üzen bazı gelişmeler yaşanmıştır." diyen Bahçeli "Bunların başında Ermenistan'la yoğun bir karartma altında yürütülen teslimiyet süreci ve ABD Başkanı Obama'nın Ermenistan yalanına sahip çıkması vardır." dedi.

"Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak yapıcı sorumlu ve yol gösterici muhalefet anlayışıyla bu konularda AKP Hükümetine samimi uyarılarda bulunduk." diyen Bahçeli, "Başbakan'ın dikkatini bazı konulara çekmek istiyorum" dedi.

ERMENİSTAN'LA ANLAŞMA SAĞLANMIŞTIR

Başbakan Erdoğan ayaküstü yaptığı çelişkili açıklamalar dışında tutarlı bir duruş ortaya koyamamıştır. Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan ve Ermenistan arasında mutabakat olmadan Ermenliler yapılan anlaşmaya onay veremeyeceklerini açıklayan Başbakan'ı bizzat Dışişleri bakanlığı yalanlamış ve Ermenistanla mutabık kalındığını açıklamıştır. Başbakan'ın sözlerinden Ermenistanla anlaşmanın tamamlandığı anlaşılmaktadır. Uygulamaya başlanmasının vade meselesi olduğu anlaşılıyor.

SARKİSYAN MEYDAN OKUDU... DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



SARKİSYAN MEYDAN OKUDU

Erdoğan böyle söylerken Sarkisyan, Başbakan'ın Dağlık Karabağ sorunu halledilmeden sınırın açılmayacağı sözlerini yalanlamıştır. Sarkisyan daha da ileri giderek Karabağ'ın Ermenistan toprağı olarak kalacağını belirterek açıkça meydan okumuştur.

BAŞBAKAN TBMM'YE BİLGİ VERMELİDİR

"Erdoğan'ın TBMM'ye bu süreçte karanlık kalan yönler hakkında bilgi vermesi gerekmektedir." diyen Bahçeli, "Başbakan'ın sessiz kalması kabul edilebilir değildir. Ermenistanla yürütülen müzakere sürecini Gül mü Başbakan mı yönlendiriyor. Gölge Dışişleri Bakanı'nın bu konudaki rolü nedir?" sorularını sordu.

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde normalleşme adımları atılması, sınırın açılmaıs ve diplomatik ilişki kurulması açısından Türkiye tarafında 3 önemli boyut var. Birincisi Ermenistan’ın uluslar arası hukuka aykırı tutumudur. Ağrı Dağı’nı kendi simgesi olarak kullanmakta. Soykırım yalanını hız kesmeden kullanarak uluslar arası karalama kampanyası yürütüyor.

Ermenistan 1915 olaylarını soykırım olarak gördüğünü ve bundan çarketmeyeceklerini en yetkili ağızlardan açıklamıştır. Türkiye’nin ortak tarih komisyonu çalışmalarından ermenistan’ın da mutabık kalacağı bir sonuç alınacağı nasıl düşünülür. Ermenistan komisyon çalışmalarında tarihi gerçeklerin ortaya çıkmasını engeleyeycğeini baştan beri ilan etmişken bu amacın gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını görmüyor musunuz?
 
Komisyon kurulması karşısında sınırların açılmasını Türkiye’nin haysiyetiyle nasıl bağdaştııryorsunuz. Sorunun çözümü için kurulan MİNSK Grubu tıkanmıştır. Sayın Başbakan’ın bu sorulara vereceği cevaplar Ermenistan'la gerçekleştirilen çerçeve anlaşmasının Türkiyenin çıkarlarına ne derece uygun olduğunu ortaya koyacaktır.

OBAMA SOYKIRIM DEMEDİ AMA... DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



OBAMA SOYKIRIM DEMEDİ AMA..

Türkiye her yıl 24 Nisan sendromu yaşadığını söyleyen Bahçeli "Her yıl ABD Başkanı'nın soykırım için ne diyeceğine kilitlenmektedir. Bu gergin süreç Obama'nın mesajı öncesi yoğun biçimde yaşandı. Obama Türkiye'de de Ermenistan konusunda fikrinin değişmediğini söylemişti. 24 Nisan'da da Obama doğrudan soykırım demedi ama konuşmasını Ermeni terminolojisinde soykırımı tarif eden Büyük felaket'i açıklamasının temeline oturtmuştur.

İSTANBUL'DA GEZDİRECEĞİNİZE IĞDIR'A GÖTÜRSEYDİNİZ

Bu konuda AKP'ye de yüklenen Bahçeli, Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirerek madem tarih bilmiyorlar "Obama'yı İstanbul'da gezdireceğinize Iğdır'a götürüp tarihinizi anlatsaydınız" dedi. Erdoğan'ın Ermenistan politikasının tehlikeli ve sakat olduğunu söyleyen Bahçeli, "Hükümetin Obama'nın mesajına gösterdiği tepki, göstermelik ve cılız. Daha çok yanaklar okşanarak milli meselelerde nice hezimetler yaşanacaktır" dedi.

 
DTP DE ELEŞTİRİLERİN HEDEFİ OLDU... DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

DTP'YE SERT ELEŞTİRİ

Devlet Bahçeli, 23 Nisan'da yaşananlara da değindi. "23 Nisan günü sabahın erken saatlerinde yapılan toplantı ve kutlamaların milletimizin vekilleri tarafından önemsenmemiş olması bugün şuur ve vicdanlarda ne kadar anlam bulduğunu sorgulanmasına neden olmuştur." dedi. Bahçeli DTP'ye de sert çıktı. "Bölücü örgütle işbirliğini saklama gereği duymayanların bu tarihe güne gölge düşürmesine de şahit olunmuştur." dedi.