BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dağkapı'ya 600 yataklı hastane yapılacak

Doç. Dr. Şencan hastane kapatılması söylentilerine son noktayı koyarak Dağkapı'ya sağlık kompleksinin yapılacağı müjdesini verdi.

Abone ol

Gezi ve İncelemelerde Bulunmak Üzere Diyarbakır'a gelen Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Şencan, hastane kapatılması söylentilerine son noktayı koyarak Dağkapı'ya sağlık kompleksinin yapılacağı müjdesini verdi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Şencan, Diyarbakır Devlet Hastanesi'nin kapatılacağı yönündeki söylentilerin doğru olmadığını belirterek; Dağkapı'ya 600 yataklı bir sağlık kompleksi inşa edileceğini belirtti. Şencan, Dağkapı ve merkez kampüs olmak üzere 2 ayrı kampüs kurulacağını bildirdi.

Diyarbakır Havaalanında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ataman tarafından karşılanan Genel Müdür Şencan, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret ettikten sonra Sağlık Müdürlüğü'ne geçerek Diyarbakır'da yapılan sağlık çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Şencan daha sonra Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelişinde Başhekim Doç.Dr. Yusuf Yağmur ile hastane yetkilileri tarafından karşılanan Genel Müdür Şencan, hastane incelemesinin ardından konferans salonunda uzman doktorlarla bir araya gelerek sorunları dinledi. Konferans salonunda doktorlara hitaben konuşan Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Şencan, "Diyarbakır artık sağlık açısından bir çığır açmıştır. Hastanenin il dışında olduğu uzak olduğu söyleniyor ama, uzak değil Hastane bölgesinden itibaren Diyarbakır bitmiyor. Vatandaşlarımızın ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmaması için Vali Mustafa Toprak'ın da destekleriyle 4 adet otobüs alınacak ve bu otobüslerle vatandaşlarımızın gidiş gelişleri sağlanacak. Hastanemizin açılması için çalışmalarımızı el birliğiyle yapacağız ve en kısa zamanda tam anlamıyla faaliyet koyacağız. Burada sizlerden de özveri ve destek bekliyoruz" dedi.

Genel Müdür Doç. Dr. İrfan Şencan buradaki incelemelerinin ardından Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne geçerek burada da başhekimler, ve yardımcıları ile hastane müdürleri ve yardımcılarıyla bir toplantı yaptı. Toplantının açılışında konuşan Şencan, "Diyarbakır kamuoyunda mevcut Devlet Hastanesi'nin kapatılacağı söyleniyor. Ancak Devlet Hastanesi kapatılmayacak. Sağlık Bakanlığı olarak Dağkapı bölgesine 600 yataklı bir sağlık kompleksi inşa edilecek. Sağlık kompleksi Kadın Doğum Çocuk Hastanesi'nin yanı sıra genel hastane olarak hizmet verecek. Eğitim Araştırma Hastanemizin de yatak sayısı bin 50'ye çıkarılarak burada, göğüs, fizik tedavi, diş hastanesi ve çocuk hastanesi inşa edilecek. Bununla birlikte Diyarbakır'da sağlık üssü kurulmuş olacak. Diyarbakır artık sağlığın başkenti olacak" ifadelerini kullandı.

Şencan, hastaneye gelen vatandaşlarla da sohbet ederek, aldıkları sağlık hizmetinden memnun olup olmadıklarını sordu. Vatandaşların çeşitli konularda sıkıntılarını dinleyen Genel Müdür Şencan, "Vatandaşın daha iyi sağlık hizmeti alması için Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Genel Müdür Şencan son olarak Kadın Doğum Hastanesi'nde incelemelerde bulunarak, eksiklerin giderilmesi için hastane yetkililerine talimat verdi