BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Esenler'de sokak sokak hizmet dönemi

Esenler Belediyesi, ilçedeki sorunları birinci elden dinlemek için her mahalleyi sokak sokak geziyor.

Abone ol

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ilçenin problemlerini çözmek için her mahalleyi, mahallenin muhtarı, öğretmeni, imamı gibi yetkilileri ve belediyenin ilgili başkan yardımcıları ve müdürleri ile sokak sokak geziyor. Altyapıdan üstyapıya kadar sıkıntılar yerinde tespit edilip çözüme kavuşturuluyor.

“Koltukta oturan değil, sokakta gezen başkan” sloganıyla seçim kampanyası yürüten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, görevi devraldığından beri bu sloganına sadık kalıyor. Daha önce mahallelerde periyodik olarak düzenlediği “Yerinde hizmet”, “Hesap veriyoruz” toplantılarından sonra şimdi de “Muhtarla kahvaltı” programları başlattı. Mahalle muhtarının organizatörlüğünde sabah kahvaltısı ile başlayan toplantıda, o mahallenin eğitimden sağlığa, altyapıdan üstyapıya kadar belediyeyi ilgilendiren tüm sorunları masaya yatırılıyor. Mahalledeki okul müdürlerinden cami imamlarına, ilgili belediye başkan yardımcılarından birim müdürlerine kadar sorumlu herkesin katıldığı toplantı sonunda, sorun olarak ortaya konulan konular, yerine gidilerek bizzat gözlemleniyor. Problemlere yönelik çözüm önerileri, yerinde tartışılıp projeler geliştiriliyor.

Bir şikayetiniz var mı?

Başkan Göksu, mahallelerdeki geziler sırasında rast geldiği vatandaşa ve dükkânına girdiği esnafa, “Belediyeden bir şikâyetiniz var mı?” sorusunu da yöneltiyor. Varsa şikâyetleri dinleyen Göksu, “Bir şikayetimiz yok, belediyenin çalışmalarından memnunuz” diyen vatandaşlara da, “O zaman bize dua edin” diye karşılık veriyor.

Gözden kaçanları yakalıyoruz

Göreve geldikten sonra okul müdürleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan mahallelerindeki sıkıntılar hakkında bir çok rapor aldığını kaydeden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Elbette onlar çok işimize yaradı. O raporlara göre bir çok problemi çözdük. Ancak, en güzeli yerinde tespit. Mahallenin sorunlarını en iyi o mahallede oturanlar biliyor. Mahallede bir problemi tespit için gezerken yaşanan başka bir sıkıntı ile karşılaşabiliyorsunuz. Yani bazı gözden kaçanları bu tür mahalle gezilerinde yakalıyorsunuz. Sokak sokak problemleri tespit edip sokak çözmek istiyorum. Bu sebeple bu mahalle gezilerine ve mahallelinin görüşlerine büyük önem veriyorum. ” şeklinde konuştu.