BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,67
ALTIN 2.410,50
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Gül Erzincan'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan'da huzurevi ve çocuk evini ziyaret etti.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Erzincan'da huzurevi, umut evi ve çocuk evi ziyaret etti. 
 
Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül'e Erzincan ziyaretinde eşlik eden Hayrünnisa Gül, ilk olarak 100. Yıl Atatürk Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gitti. Huzurevinde yetkililer tarafından karşılanan ve çalışmalar hakkında bilgi alan Hayrünnisa Gül, daha sonra huzurevi sakinleri ile bir araya geldi.
 
Yemek salonunda muharrem ayı dolayısıyla kendisine ikram edilen aşureden tadan Gül, merkezde bakım görenlerin yaptıkları el işlerinin sergilendiği salonu gezdi. Huzurevi sakinleri ile tek tek ilgilenen ve yaşam alanlarını inceleyen Gül, yakından ilgilendiği 106 yaşındaki Melek Dinçer ile bir süre sohbet etti. Ziyaret sırasında, huzurevi sakinlerinden Cihat Özdemir'in okuduğu şiir dinleyenleri hem duygulandırdı hem de gülümsetti. 
 
Hayrünnisa Gül, Erzincan'da devlet koruması altındaki zihinsel engelli altı kişinin yaşadığı Kardelen Umut Evi ile 13-16 yaşındaki beş kız öğrencinin barındığı Kardeşler Çocuk Evi'ni de ziyaret ederek, ev sakinleri ve yetkililerle sohbet etti.