BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  DÜNYA

Diyarbakır’da Başbakan hazırlığı

Diyarbakır’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Diyarbakır Girişimci İş Kadınları Derneği Gü...

Abone ol

Diyarbakır’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Diyarbakır Girişimci İş Kadınları Derneği Gülşen Duran, “Yarın bu alanda batı ve doğu sentezlenecek. Bütün dünyanın gözü burada olacak” dedi.
Çeşitli açılış ve toplu nikah törenine katılmak üzere hafta sonu Diyarbakır’a gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi öncesi hazırlıklar sürüyor. Başbakan’ın toplu açılış töreni için yapacağı miting alanında çalışmalar devam ediyor. Başbakan’ın konuşma yapacağın sahne ve protokol üyelerinin kalacağı platformun kurulumu devam ederken, alan Türk bayrağı ve AK Parti bayraklar donatıldı. Mitingin yapılacağı alanı gezen Diyarbakır Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Gülşen Duran, yarın mitingin yapılacağı alanda doğu ile batının sentezleneceğini ifade ederek, Şıvan Perver ile Mesud Barzani’nin gelişinin de çok anlamlı olduğunu söyledi. Duran, “Başbakanın gelişi öncesi Diyarbakır’da hummalı bir çalışma yürütüyor. Miting alanına çok büyük bir Türk bayrağının asıldığını gördüm. Ben Diyarbakırlıyım, ilk kez burayı Türk bayrağıyla donatıldığını gördüm. Bundan dolayı çok gururlandım. Kürtlerin yoğun bir şekilde yaşadığı bir bölgede bu kadar bayrağın asılması son derece önemli ve bunun halkımız tarafından desteklendiğini görmek daha da anlamlı. Yarın Şivan Perver’de buraya gelecek. Şivan, 3-4 yıl önce Türkiye’ye gelmesi için Başbakanımızından bir davet almıştı. Fakat kendisinin o dönemde gelmesinin uygun olamayacağını düşünerek, gelmemişti. Bugün gelmeye karar vermesi özellikle Mesud Barzani ile birlikte gelmesi çok olumlu bir gelişme. Şivan Perver, 37 yıl boyunca ailesini görmemiş bir halk ozanımız. Sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya mal olmuş bir Şivan Perver var hayatımızda. Bu güzel değerimiz yarın burada olacak. Büyük hasret bitecek. Sadece Şivan Perver’i bile görmek için buraya on binlerce insanın geleceğini düşünüyorum. Yarın bu alanda batı ve doğu sentezlenecek. Bütün dünyanın gözü burada olacak” dedi.