BIST 10.104
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.401,80
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Gül artık bir tık uzakta!

Google'den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e özel 'soru sorma' platformu...

Abone ol

Google, ABD Başkanı Barack Obama'ya özel tasarlanan 'internet üzerinden soru sorma platformu'nun bir benzerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için tasarlıyor.

Projenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Google Reklam Ürün Müdürü Taylan Yıldız, Gül'e özel soru sorma platformu projesinin Hayrünnisa Gül'ün Google'u ziyareti sırasında şekillendiğini açıkladı:

''İnternet yoluyla halkın cumhurbaşkanına nasıl daha kolay ulaşabileceğine ilişkin konuştuk. ABD Başkanı Barack Obama'ya yaptığımız internet üzerinden soru sorma platformu var. Bu platformda insanlar sorularını Başkana sorabiliyorlar ve önemli olan sorular halk tarafından oylanarak yukarı çıkıyor. Bu sistemi anlattım. 'Biz bunu Türkiye'de de yapabilir miyiz?' dedi. Şimdi biz bu sistemi kurma faaliyeti içindeyiz. Bu sistemi kurunca Cumhurbaşkanımız halkın sorduğu soruları yanıtlayabilecek. Sistem, cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alacak. İnsanların oylamasıyla yukarı çıkan önemli soruları cumhurbaşkanı web sitesi üzerinden yanıtlayacak.''

Yıldız, bu sistemi, İngiltere Başbakanı David Cameron için de yaptıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül için bir Youtube kanalı da açtıklarını anlatan Yıldız, söz konusu sistemin bu kanalla entegre edileceğini ifade etti.