BIST 10.096
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.404,37
HABER /  GÜNCEL

Türkiye mühimmat deposu gibi...

Düzce'de boru tipi el bombaları, Şırnak'ta ise ele geçerilen suikast silahları gözleri yeniden terör örgütlerine çevirdi

Abone ol

Türk polisinin yaptığı başarılı operasyonlar Türkiye'deki terör örgütlenmesinin de boyutlarını gözler önüne seriyor.  Düzce'de jandarmanın tarip ettiği bir araçtan el yapımı el bombaları, Şırnak'ta ise gece görüşlü ve lazer dürbünlü 8 suikast silahı ele geçirildi.

Şırnak ve Mardin'de Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda gece görüşlü ve lazer dürbünlü 8 suikast silahı ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Son günlerde Kuzey Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı yollarla terör örgütü PKK'ya silah temin edildiği istihbaratı alan emniyet güçleri, Şırnak- Nusaybin yolunda durdurdukları araçta gece görüşlü lazer dürbünlü 8 suikast silahı ile bu silahlara ait şarjörler ve bir tabanca ele geçirdi. Olayla ilgisi bulunan 2 kişi gözaltına alındı. Polis yakalanan suikast silahlarının terör örgütü ile bağlantısı olup olmadığını araştırıyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Mardin'de Irak'tan Türkiye'ye giriş yapan bir TIR'da 10 bin mermi, 29 tabanca ve 1 suikast silahı ele geçirilmişti. Silahlarla yakalanan şahıs daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

EL YAPIMI EL BOMBALARI

Bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumayeri'nde B.D. ve R.D'yi takibe aldı. Uzun süre takip edilen B.D. ve R.D'nin kullandıkları plakası öğrenilemeyen otomobil Cumayeri ilçe merkezinde durduruldu. Otomobilde ve zanlıların üzerinde yapılan aramalarda el yapımı boru tipi 9 adet el bombası ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların bombaları balık tutmak amacıyla bulundurduklarını söyledikleri öğrenildi.