BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.387,15
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li yöneticiler görevden alındı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, A Takımı'nı değiştirme kararı alırken, partinin il yönetimleri de boş durmadı.

Abone ol

CHP Manisa İl Yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal ve yönetimini görevden aldı. Gerekçe olarak ise CHP Merkez İlçe yönetiminin genel seçimlerde çalışmaması gösterildi. Görevden alınan Kopal ise partisine rest çekti:

 "Bundan önce hep sustum. Ama artık susmayacağım."

CHP Manisa İl Yönetimi, dün akşam saatlerinde parti binasında toplantı yaptı. Toplantıda, şok bir kararla CHP Merkez İlçe yönetimi görevden alındı. CHP İl Başkanı Turgay Koç başkanlığında toplanan 19 kişilik il yönetiminden 17 kişi, Merkez İlçe yönetiminin görevden alınması yönünde oy kullandı. Bir kişi çekimser kalırken, bir kişi ise ret oyu kullandı.

KARAR ŞOK ETKİSİ YARATTI

Karar CHP Manisa Teşkilatı'nda şok etkisi yarattı. CHP İl yönetiminin aldığı kararı 2 gün içinde CHP Genel Merkezi'ne bildireceği kaydedildi. Söz konusu kararla ilgili henüz resmi açıklama ise yapılmadı. Ancak kararın kesin olduğu belirtildi. Karara gerekçe olarak CHP Manisa Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal ve yönetiminin geride kalan genel seçimlerde yeterince çalışmaması gösterildi.

ARTIK SUSMAYACAĞIM!

Görevden alındığını kendisinin de parti içinden öğrendiğini dile getiren CHP Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, İl yönetiminin kişisel karar verdiğini öner sürerek, karar tepki gösterdi:

"Ben de partili arkadaşlarımdan öğrendim. Gerekçe olarak ise genel seçimlerde Merkez İlçe Teşkilatı'nın çalışmadığı gösteriliyor. Komik bir durum. Merkez İlçe Teşkilatı'nın genel seçimlerde canla başla gece-gündüz demeden çalıştığını herkes biliyor. Eğer çalışmamış olsaydık 3 milletvekilini nasıl çıkarabilirdik. İşin arkasında kişisel boyut var. Bu zamana kadar hep sustum. Ancak bundan sonra susmayacağım. "