BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.441,00
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD'a çok sert cevap!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haluk Dinçer'in "TÜSİAD'ın muhatabı Cumhurbaşkanı değil başbakandır" sözlerine karşılık çok sert cevap verdi.

Abone ol

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in, dün Hürriyet Gazetesi'ne verdiği söyleşide 'Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TÜSİAD'ın muhatabı Cumhurbaşkanı değil başbakandır" sözlerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dinçer'e tepki olarak, "Madem biz muhatap değiliz, bundan sonraki davetlerine katılmayız" dedi.

ERDOĞAN'DAN DİNÇER'E SERT MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaretinde, Dinçer'in bu sözleri gündeme geldi. Erdoğan bu sözlerle ilgili olarak bundan sonra TÜSİAD'ın davetlerine katılmayacağını ifade etti.

"BUNDAN SONRAKİ DAVETLERİNE KATILACAK BİR MUHATTAP BULURLAR"

Erdoğan'ın "Madem muhatap biz değiliz, bundan sonraki davetlerine katılacak bir muhatap bulurlar" sözlerini toplantı sırasında salonda bulunan isimlerle paylaştığı öğrenildi. 

erdogan1.20141230101205.jpg 

"BUNDAN SONRA BEN YOKUM"

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, dün Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan söyleşisinde "Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TÜSİAD'ın muhatabı zaten Cumhurbaşkanı değildir, TÜSİAD'ın muhatabı başbakandır. Bizim çalışma alanlarımızla ilgili bakanlardır... Bizim ilişkilerimiz artık Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden devletin başı ve Türkiye'nin özgür, bağımsız, etkili bir iş dünyası örgütü ilişkisidir" demişti.

TAŞERON İÇİN TALİMAT: GEREKEN NEYSE YAPILSIN!

Türk-İş yönetimi, görüşmede Erdoğan'a çalışma hayatının sorunlarını aktaran bir rapor da sundu. Talepler arasında madenlerin denetimi, asgari ücretin artırılması, çalışanlardan yapılan vergi kesintileri de yer aldı.

Erdoğan'a sunulan dosyada, kamuda asıl işi yapan taşeron işçiler de yer aldı. Karayolları gibi bazı kurumlarda söz konusu gerekçeyle dava açan taşeron işçilerin mahkemeyi kazandığı ve kamunun milyarlarca liralık bir tazminat yüküyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Türk-İş yönetimi "Bu konuda adım atılmalı" dedi. Erdoğan'ın ise "Gereken neyse yapılsın" diyerek taşeron işçiler konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e talimat verdiği öğrenildi. Diğer konularla ilgili de notlar alan Erdoğan'ın taleplerin de değerlendirilmesini istedi.