BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.439,64
HABER /  MEDYA

Erdoğan ve Davutoğlu arasında...

Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlar kurulunu AK Saray'da toplama kararını köşesine taşıdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlar kuruluna başkanlık edip etmeyeceği tartışması, yani '5 Ocak krizi' dün Erdoğan'ın "Ayın 19'unda ben Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de toplayacağım" açıklamasıyla yeni bir boyuta taşındı.

Konuyu köşesine taşıyan Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin, "Erdoğan, kabineyi 19 Ocak'ta AK Saray'da toplayacağını Davutoğlu'na söylediğini ilan ederek bu tartışmayı İskender'in düğümü kesmesi gibi bitirdi ama bu bitiş sanki yenilerini başlatacak" dedi.

Murat Yetkin'in 'Erdoğan, Davutoğlu'na gücünün sınırlarını hatırlattı' başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

HALKIN GÖZÜNDE HANGİSİ DAHA ÖNEMLİ

Ve Erdoğan Bakanlar Kurulu’nu 19 Ocak’ta, Ak Saray’da toplamayı uygun gördüğünü Davutoğlu’na söylediğini dün ilan etti.

Şimdi, eğri oturup doğru konuşacak olursak, halkın gözünde 2015’in ilk önemli Bakanlar Kurulu toplantısı Davutoğlu Başkanlığında 5 ya da 12 Ocak’ta yapılan mı olur, yoksa Erdoğan başkanlığında 19 Ocak’taki mi?

BAŞKA TARTIŞMALARI BAŞLATACAK

Erdoğan tarih ve yer açıklamasıyla o tartışmayı Büyük İskender’in Gordiyon’daki düğümü kesip atması gibi bitirdi, ama bu bitiş sanki başka tartışmaları başlatacak gibi.

Erdoğan’ın açıklaması Davutoğlu’na diğer bütün sorunlara ek olarak 2015’in başka zorluklarını da hatırlattı, hem de Parlamento seçimlerine altı ay gibi bir süre kala; işi gerçekten kolay değil.