BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,88
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Sen Türkiye'yi terk et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun mitinginde HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da biz kazanacağız, Batı'da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz" sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, "Sen Türkiye'yi terk et. Bizim Kürdistan diye bir bölgemiz yok. Güneyde Irak'ta Kürdistan bölgesi var." diye yanıt verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun Valilik Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu. Erdoğan'ın hedefinde bölücülükle suçladığı HDP ve onunla işbirliği yapmakla suçladığı Millet İttifakı vardı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

Kılıçdaroğlu'na IMF yanıtı

"Bay Kemal 'bunlar IMF'den borç alırlar' diyor.  Bay Kemal IMF’nin kapısına siz gittiniz, borcu siz aldınız. Siz borçlandınız biz ödedik. Biz kargayı sesinden anlarız. 

7 tane DHKP-C’liyi inlerinde bulduk

Cudi’de Gabar’da Tendürek’te Kandil’de teröristlerin inlerine girdik mi? Bu sabah 7 tane DHKP-C’liyi inlerinde bulduk ve onları da sağolsun polislerimiz aldılar. 

Bunlar karaya yapamadılan biz denizin üzerine yaptık

Bundan 15-20 sene önce kim derdi Ordu-Giresun’a denizin üzerine hava limanı yapılacak? Bunlar karaya yapamadılar, biz denizin üzerine yaptık. 

Kimi siyasi partiler her adıma karşı çıkmayı muhalefet zannediyor

Bizdeki kimi siyasi partiler, hükümetin yaptığı her işe, attığı her adıma karşı çıkmayı muhalefet yapmak zannediyor. Hizmet ve yatırım karşıtlığını muhaliflikle eş değer görüyorlar. Ülkenin bekasını, insanımızın geleceğini ilgilendiren konularda bırakın hükümete destek olmayı daha yıkıcı, daha uzlaşmaz davranıyorlar.

CHP'ye sert eleştiriler

Gezi olaylarında polisimize kurşun sıkan, caddeleri yakıp yıkan çapulcuları baş tacı eden bir CHP gördük. Millet istiklaline canı pahasına sahip çıkarken genel başkanı 15 Temmuz gecesi tankların arasından kaçan bir CHP gördük.

Zeytindalı harekatında savaşa hayır tweetleri atan bir muhalefete şahit olduk. Almanya’daki PKK destekçisi vekillerle poz vermeyi maharet sana bir Bay Kemal gördük.

Sen Türkiye'yi terk et

Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Ne diyor “Kürdistan’da biz kazanacağız.” Sen lütfen Türkiye’yi terk et Irak’ta Kürdistan bölgesi var oraya git. Ama Türkiye’de benim böyle bir bölgem yok. Bunlar kimlerle beraber? CHP ile, adı sözde İYİ Parti olanlarla beraber. “Bizim onlarla alakamız yok” diyorlar. Nasıl yok ya? Beraber liste çıkarıyorsunuz. “Batı’da AK Parti’ye, MHP’ye kaybettireceğiz” diyorlar. 31 Mart akşamı hepsi bir olsun benim aziz milletim bunları sandığa gömecek.

AB'ye Sisi tepkisi

Geçen hafta 9 genci idam eden Sisi'nin davetine katılan Avrupa Birliği üyesi ülkelerde demokrasiden bahsedebilir misiniz? (Mısır'daki AB-Arap Birliği Zirvesi) AB samimi değil. Bize karşı samimiyetsizlikleri neyse işte dünkü olay da aynen bunun bir ifadesidir. Ne yaparlarsa yapsınlar, yaptıkları ile tarih boyunca bunlar anılacaktır."

Kendi vatanına ihanettir

Geçenlerde bir CHP’li vekil Türkiye’nin Akdeniz’de yürüttüğü doğal gaz arama faaliyetleri ile ilgili soru önergesi verdi. Türkiye’nin 2 milyar doları Akdeniz’e gömeceği iddiasında bulundu. CHP’linin önergesi Türkiye’nin petrol aramasından rahatsız olan Yunan medyasına arayıp bulamadığı fırsat verdi. Bunun adı gaflet değilse nedir. Kendi vatanına ihanettir. Basiretsizlik, ferasetsizlik değil de nedir? 

"Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı yalan çıktı"

Önceki haftalarda bir grup toplantısında bir fotoğraf gösteriyor. Araştırma yapmadan işte Türkiye fotoğrafı dedi. Daha sonra bazı basın kuruluşları fotoğrafın yalan olduğunu ortaya çıkardı. Bunun üzerine CHP genel başkanı oralı olmadı. Hanım kardeşimiz “halim vaktim yerinde” diyordu. Bu adamı alıp da nereye koyacaksın ya. 9 seçim kaybetti, hala sandalyede oturuyor. Sanki fotoğrafı gösteren kendisi değilmiş gibi sağa sola çamur atmaya devam etti.