BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
HABER /  POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan olay fotoğraf için şaşırtan sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu kadıncağızın tanzim satış mağazasına gidecek parası bile yok" diyerek grup toplantısında gösterdiği fotoğrafın aslı başka çıkmıştı. Eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, o kadının açıklamalarını dikkate almadı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya adayı proje tanıtım toplantısında konuştu Kılıçdaroğlu'nun geçtimiz salı haftalık grup toplantısında çöp topladığını iddia ettiği kadının fotoğrafını göstermesi tartışmalara yol açmıştı. 

KILIÇDAROĞLU: KADININ YÜZÜ GÖRÜNMÜYOR
Fotoğrafı çarpıtmakla ve yalan söylemekle suçlanan Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin eleştirilere bugün yanıt verdi. Söylediklerinin arkasında duran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Geçen salı günü bir fotoğraf gösterdim. Bir kadın çöp kutusunun içinde bir şeyler arıyor. Bu gazetelerde yer aldı. Benim içimi acıttı. Böyle bir tablo 21. yy Türkiyesi'nde içimi acıttı. Bir kadın çöp kutusunda ne arıyor dedim?

Bu kadını varlıklı bir kadındır, vs dediler. Kim dedi bunları. Havuz medyası söylüyor. Kadının yüzü görünmüyor. Bu tablo 21. yüzyıl Türkiyesi'nin bir gerçeğidir. O toplantıdan bir kaç gün önce sokak ekonomisi çalıştayı yaptık. 6 milyon kişi sokaktan geçiniyor. Çöp toplayanlar, kağıt toplayanlar...

6 milyon kişi siyasetin görmediği, unutulan kişilerdir... Siz birgüne bir gün iktidar sahiplerinden birisinin çöpten kağıt toplayan insanlar nasıl geçiniyor diye sorduğunu duydunuz mu? Asgari ücretle geçinenler nasıl yaşıyor diye sorduklarını duydunuz mu?

Ben 21. yy Türkiyesi'ne yakışmayan tabloyu gösterdim. Tahammül edemiyorlar. Buna o tablo Türkiye gerçeğidir."

Hayvanlar için atık topluyorum 4 katlı evim var

Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını gösterdiği kadın, fotoğrafının basına yansıması üzerine CHP liderine tepki göstermişti. Kadın, çöpten hayvanlar için atık topladığını bunu yapmaya da devam edeceğini anlattı. İşte o kadının anlattıkları: "Yanımızda büyük marketler var, dönerci var. Kırıklarını artıklarını atıyorlar ben de alıp hayvanlara veriyorum. Bunu her zaman yapıyorum yapacağım da. Beni ne kadar rencide ettiler bunun farkında değil mi Kılıçdaroğlu? Gelip bana sorsaydı aç mısın diye? Benim maddi durumum gayet iyi. Benim dört katlı evim var, aylığım var. Allahıma çok şükürler olsun benim muhtaçlığım yok. Çok rencide oldum hakkımı sonuna kadar da arayacağım. Çok üzüldüm, intiharı bile düşündüm. Yemin ediyorum balkondan kendimi atıyım da kurtalayım dedi. Utandım, niye sallıyor böyle?

"Sokak hayvanları için topluyorum" dedi, Kılıçdaroğlu'ndan şikayetçi oldu
Kılıçdaroğlu'nun 19 Şubat'taki grup toplantısında fotoğrafını gösterdiği "çöpten yiyecek toplayan kadın"ın, sokak hayvanları için çevredeki iş yerlerinin konteynere bıraktığı gıda maddelerini alan Aysun Demir olduğu ortaya çıktı. Merkez Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde yaşayan dört çocuk annesi 54 yaşındaki Aysun Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, çöp konteynerinden sokak hayvanları için yiyecek toplamaktan asla utanmadığını söyledi.

Çevredeki iş yerlerinden çıkan yiyecek atıklarının konteynerlere atıldığını belirten Demir, şöyle devam etti:

"Ben de onları alıp sokak hayvanlarına veriyorum. Sokak hayvanları için çöp konteynerlerinden atık toplamaya devam edeceğim. Gelip çeksinler. Kılıçdaroğlu, beni yok yere rencide ettiğinin farkında değil mi? Keşke bana gelip 'Aç mısın?' diye sorsaydı. Ben aç değilim, maddi durumum gayet iyi. Benim dört katlı evim var. Allah şükür ki kimseye ihtiyacım yok. Kılıçdaroğlu'na karşı hakkımı sonuna kadar arayacağım. Kılıçdaroğlu beni ihtiyaç sahibi gibi göstermeye utanmadı mı? Çok üzüldüm hatta intiharı bile düşündüm. Çocuğum üzüntüden okula gidemedi. Kılıçdaroğlu bunları düşünmedi mi? Benim fotoğraflarımı neden elinde sallıyor? Hukuki süreci başlattım. Kılıçdaroğlu'ndan alacağım tazminatla sokak hayvanlarına barınak yapacağım."

Aysun demirKılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
Aysun Demir'in avukatı Pınar Turhanoğlu Gücüyener ise müvekkilinin iki gündür büyük bir üzüntü yaşadığına değinerek "Kendisinden izinsiz çekilen fotoğrafı servis edilip üzerine bir hikaye yazıldı. Bununla ilgili fotoğrafı çeken, servis eden ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Tazminat davası da açacağız. İhtiyaç sahibi değiliz. Sokak hayvanlarına yardım etmeye çalışırken çok farklı gösterildik." diye konuştu.