BIST 8.748
DOLAR 32,34
EURO 35,14
ALTIN 2.241,33
HABER /  GÜNCEL

Konya'da başkana 'Cenabet geziyorum' diye isyan etti! Gerçek bakın ne çıktı

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konuşma yaparken bir vatandaş kürsüye çıktı ve "Cenabet geziyorum suyumu versinler." dedi. Başkan ekipleri evine gönderdiğinde işin aslı bambaşka çıktı.

Abone ol

Olay Konya'da Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın 14 Şubat'ta ilçe buluşmaları kapsamında Sarayönü/Ladik mahallesini ziyareti sırasında yaşandı. 

Başkanın konuşması sırasında kürsüye çıkan Mustafa Doğan isimli kişi 'evinde suyunun akmadığını' iddia edip "Allah rızası için gelin gidelim, benim evimde su akmıyor. Cenabet geziyorum" dedi.

Daha önce KOSKİ Genel Müdürlüğünün sayfasına da şikayette bulunduğunu söyleyen vatandaşı yanına çağıran Başkan Uğur İbrahim Altay, ekipleri onunla birlikte evine yolladı. 

Belediye açıkladı : Yalan söylemiş

Kameralar önünde şov yapan Mustafa Doğan'ın yalan söylediği ortaya çıktı. Konya Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle denildi:

"Mustafa Doğan isimli vatandaşın "suyumuz yok" beyanına karşılık Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın talimatıyla KOSKİ ekipleri hemen adı geçen vatandaşla birlikte evine gitmiş ve suyun aktığı, herhangi bir kesintinin olmadığı tespit edilmiştir. 

Türkiye'nin tek mor şebekesine sahibiz

Konya’mız Tatlı Su, Sulama Suyu, İçme Suyu, Kanalizasyon, Yağmur Suyu ve Türkiye’nin tek Mor Şebekesi'ne sahip tek ilidir. Halen şehrin %97'sinde Mavi Tünel'den gelen memba suyu kalitesinde içme suyu akmaktadır. Bu konuda yapılan yatırımlarla Konya örnek şehirdir.

Provakasyona gelmeyeceğiz

Gerçeği yansıtmayan, kısır siyasi hesaplarla yapılan, Konya'mızın örnek belediyecilik hizmetlerini provoke eden bu tarz yaklaşımlar hiç kimseye bir yarar sağlamayacaktır. Yerel seçim sürecinin Konya ahlakına, Konyalı duruşuna, genel ahlak, edep, hak ve hukuka uygun olarak geçmesine özen göstereceğiz"