BIST 9.805
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.429,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi ve hukukla ilgili flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Tekirdağ il kongresinde yeni dönemi anlattı. Erdoğan, "Ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Namık Kemal Stadı'nda gerçekleştirilen AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi'nde yeni dönemin  başlıklarını paylaştı.

Önceki gün partisinin Grup toplantısında piyasalara verdiği reform vaatlerini tekrarlayan Erdoğan, " Yeni dönem parametrelerimizin açıklanmasıyla hamdolsun piyasalarda olumlu yönde, gözle görülür hareketlenme başladı" dedi. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Hizmete girecek şehir hastanesinin ismini açıkladı

"Kongremizden sonra buradan ismini de açıklıyorum. Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin açılışını yapacağız. Fehmi Cumalıoğlu gençlikte beraber siyaset yaptığımız bir büyüğümüzdü. Yıllarca bakanlıklar yaptı. Başhekimlikler yaptı. 1996'da da rahmetli oldu. Dedik ki Tekirdağlı olarak bu şehir hastanemize abimizin ismi yakışır. Bize büyüklerimizi unutturmamak yakışır.

Şer senaryolar tedavüle sokulmuştur

Vatan topraklarına gözünü dikenlerden milletimizi birbirine düşman etmeye çalışanlara kadar tüm şer senaryolar tedavüle sokulmuştur. Tükiye'nin 2023 hedeflerine ulaşma mecburiyeti hiç olmadığı kadar gerekli hale gelmiştir.

"Sanılmasın ki milletimizin bize verdiği kredi sonsuzdur"

Hep söylediğimiz gibi AK Parti, milletin partisidir. AK Parti'yi millet kurmuştur. AK Parti'nin istikametini millet belirlemiştir. Bundan sonra da yine milletimizle birlikte yol yürüyeceğiz. Ama sanılmasın ki milletimizin bize verdiği kredi sonsuzdur. Hükümette, mecliste, belediyelerde, teşkilatlarda samimiyetle, ihlasla, gayretle ülkenin çıkarlarını, milletin beklentilerini karşılayacak şekilde çalıştığımız sürece bu kredi devam eder. 

"Kendi hesaplarımızın peşine düştüğümüz gün bu partinin misyonu bitmiş demektir"

Kerameti kendimizde görüp milletten yüz çevirdiğimiz, ülkeyi yönetme ve büyütme vazifemizi bir kenara bırakıp, kendi hesaplarımızın peşine düştüğümüz gün artık bu partinin misyonu bitmiş demektir. Halbuki öyle bir dönemden geçiyoruz ki AK Parti'nin kaderi ile ülkenin kaderi adeta birbiriyle bütünleşmiştir. AK Parti kaybederse Türkiye'nin belirsizlik, istikrarsızlık, siyasi ve mali boyunduruk çukuruna yuvarlanacağı, Türkiye kaybederse de AK Parti'nin yerle yeksan olacağı gerçeğiyle de karşı karşıyayız.

"Milletle bağı kopuk yöneticiler asla olamaz"

Seçimden önce seçim kazanmanın yolu, bugünden milletimizle güçlü ve samimi bağlar kurmaktan geçiyor. Bu anlayıştaki bir partide milletle bağı kopuk yöneticiler asla olamaz.  Ülkemizin her köşesindeki 83 milyon vatandaşımızın tamamının gönlünü kazanana kadar bize durmak, duraksamak haramdır.

"AK Parti üyesi sayısı 11 milyon 200 bini buldu"

AK Parti teşkilatlarında görev almak adeta milli bir görev haline gelmiştir. Milletimizin partimize teveccühü artarak sürüyor. Üye sayımızın 11 milyon 200 bini bulması bunun işaretidir. 

Hedef her yıl 1 milyon yeni üye

Hedefimiz 2023'e kadar her yıl 1 milyon yeni üye kazandırarak daha güçlü bir şekilde yolumuza devam etmektir.

Koronavirüs döneminin en büyük belası sigara

Şu anda koronavirüs döneminin en büyük belası sigara. Sigaraya kesinlikle artık ara vermek, kendi sağlığımız, sıhhatimiz için gerekli.  Az önce belediye başkanımızın mekanında hepinizin tanıyıp bildiği bir arkadaşa sigarayı bıraktırdık. 'Söz' dedi. Sözü aldık, şahitlerimiz var. Binali Bey, Büyükşehir Belediye Başkanımız şahit oldular. Kuru ve sulu bunlardan kurtulmak lazım.  Son zamanlarda bunlardan biri de çok sevdiğimiz, sempatik Burhan Kuru hocamızı kaybettik. Hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum.  

"Yalan ve iftirayla siyaset yapan müflis anlayışın temsilcisi CHP'dir"

Türkiye'de iki türlü siyaset anlayışı vardır. Birincisi milletin değerlerine husumet besleyen, beklentilerine duyarsız, sadece lafla, yalan ve iftirayla siyaset yapan müflis anlayıştır. Bunun en büyük temsilcisi de Türkiye'de CHP'dir. İkincisi ise rahmetli Menderes'ten Özal'a uzanan, bugün de bizim temsilcisi olduğumuz, her alanda millete hizmet için çalışan, bu uğurda her türlü bedeli ödeyen siyaset anlayışıdır.

Tekirdağ'a yapılan yatırımlar

Son 18 yılda Tekirdağ'a 23 katrilyon, bugünkü rakamla 23 milyarlık yatırım yaptık. İstanbul'u Çanakkele'ye bağlayan Savaştepe Otoyolu projesi etap etap sürüyor. Tekirdağ il sınırları içinden geçen 198 km'lik demiryolu hattını kapsayan mevcut hattı yeniledik. Tekirdağ-Muratlı demiryolunu çift hatlı hale getirdik. Bir özel sektör firmamız buraya yükleme-boşaltma merkezi kazandırdı. Asya-Avrupa koridorunun ilk parçası Halkalı-Kapıkule hızlı tren çalışmalarımız sürüyor. 76 km'lik Halklı-Çerkezköy hattıyla ilgili hazırlıklar sürüyor. Çerkezköy Lojistik Merkezi projesinin etüt çalışmaları tamamlandı. Diğer hazırlıklarla ilgili süreç sürüyor. İçme suyu ve sulama hizmetleri için 3 baraj, 4 gölet inşa ettik. İnşa ettiğimiz tesislerle Tekirdağ'ın 2045 yılına kadar membağ suyu kalitesine ulaştırdık. Ergene-1, Ergene-2 ve Çorlu-1 arıtma tesislerini tamamladık. Tekirdağlı çiftçilerimize 3,5 katrilyon lira destek verdik. Son 18 yılda şehrimize 9 yeni organize sanayi bölgesi ve 1 tekno-park yaptık. Hayrabolu'ya da doğalgaz arzını sağladık.

"Yeni bir reform dönemi başlatıyoruz"

Bakanlıklarımız ve kurumlarımız yanında ilgili tüm kesimlerle yakın diyalog ve iş birliği halinde ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz. Ekonomisi güçlü olmayan bir ülkenin diğer alanlardaki kazanımlarını koruyamayacağının bilinciyle yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz. Amacımızın dünyanın siyasi ve ekonomik bakımdan tarihi bir değişim sürecinden geçtiği şu dönemde ülkemizi hedeflerimiz doğrultusunda geliştirmek ve kalkındırmak olduğunun altını tekrar çiziyorum.

"Öncelik enflasyonu süratle tek haneli rakamlara çekmektir"

Bu çerçevede önceliğimiz şüphesiz ki enflasyonu süratle tek haneli rakamlara ardından da orta vadeli programımızdaki seviyelere çekmektir. İstihdamı artırarak, vatandaşlarımızın iş ve aş endişelerini ortadan kaldırmak da temel önceliklerimiz arasındadır. Yeni dönem parametrelerimizin açıklanmasıyla hamdolsun piyasalarda olumlu yönde gözle görülür hareketlenme başladı. Buradan bir kez daha yerli ve uluslararası yatırımcılara ülkemize güvenmeleri ve süratle yeni yatırımlara başlamaları çağrısında bulunuyorum.

Yatırımları yeşerten ve bereketlendiren iklimi tesis etmenin ekonomik büyümeyi, kalkınmayı, refahı ve istikrarı sağlamanın en önemli yollarından birinin hukuk devleti ilkesi olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz sene ilan ettiğimiz yargı reformu strateji belgemiz bu çerçevede çok önemli düzenlemeler içeriyor. Strateji belgesine uygun hukuki düzenlemelerin bir kısmı paketler halinde TBMM tarafından çıkartıldı.

İnsan hakları eylem planına özellikle ehemmiyet veriyoruz

Özellikle idari düzenlemelerin önemli bir kısmını da biz hayata geçirdik. Yeni reform paketleriyle ilgili hazırlıklarımız süratla devam ediyor. Bütçeden sonra önümüzdeki yılın ilk aylarında meclisimizin gündeminde bunlara öncelik tanınması için gayret göstereceğiz. Bunlar içinde insan hakları eylem planına özellikle ehemmiyet veriyoruz. Eylem planında zaten belli bir aşamaya gelinmişti. Ekonomideki yeni dönemin ruhuna uygun şekilde temel hakların korunmasından mülkiyet hakkının geliştirilmesine kadar pek çok ilave hükümleri ilgili tüm taraflarla istişare ederek bu eylem planına derz edeceğiz.

Rabbim yolumuzu bahtımızı açık eylesin diyorum. Son 18 yılda her zorluğu nasıl milletimizle birlikte aşmışsak, bugün önümüze çıkan sıkıntıları da aynı şekilde 83 milyon ile hep birlikte el ele gönül gönüle vererek geride bırakacağız. Bize düşen milletimize layık olmak için daha çok çalışmaktır. Sizlerden de bu anlayışla gecenizi gündüzünüze katarak milletimizin gönlündeki yerimizi güçlendirmenizi bekliyorum."