BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.430,83
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bomba Atatürk çıkışı...

"Atatürk'ü sevmek ayrı Atatürkçülük ayrı" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, biliyorsunuz, kendisini putlaştırmaya çalışanlara yönelik aleyhte çok veciz ifadeleri var" dedi.

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Atatürkçülük konusunda çok çarpıcı bir çıkış daha yaptı. Katar'da heyetteki gazetecilerle bir sohbet toplantısı yapan Erdoğan, Atatürkçülük konusunda kendisine ve AK Parti'ye yönelik eleştirilere cevap verdi. 

ATATÜRKÇÜLÜK BAŞKA ATATÜRK'Ü SEVMEK BAŞKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde sıkça dile getirilen “AK Parti Atatürkçü mü oldu?” sorusuna net yanıt verdi: “Atatürk’ü sevmek başka bir şeydir, Atatürkçülük yapmak başka bir şeydir. Neymiş, ben Atatürk ifadesini kullanmıyormuşum! Yok öyle bir şey. Kullandığım yerler vardır, kullanmadığım yerler vardır.”

ATATÜRK KENDİSİNİ PUTLAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARA YÖNELİK...

Atatürk’ü Marksistlerin, PKK’lıların ve HDP’lilerin kullandığını belirten Erdoğan, “Onlarla birlikte yürüyen kim? Sözde Atatürkçü Kılıçdaroğlu. Buralara kadar bu işi düşürmedik, düşürmeyeceğiz. Kaldı ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, biliyorsunuz, kendisini putlaştırmaya çalışanlara yönelik aleyhte çok veciz ifadeleri var. Al biraz da onları oku” ifadelerini kullandı.