BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'onları bulmak boynumuzun borcu' dedi Türkiye'ye çağrı yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın yeri Marmaris'te yaptığı incelemeler sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Ormanlarımızı yakanları bulmak boynumuzun borcu' dedi. Erdoğan'ın Türkiye'ye yaptığı birlik çağrısı dikkat çekti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın yeri Marmaris'teki incelemelerinin ardından basına açıklamalarda bulundu daha sonra da halka sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Erdoğan, Türkiye'ye yaptığı çağrıda "Birliğe beraberliğe, dayanışma gibi en çok ihtiyacımız olan dönemde tüm vatandaşlarımızı bir binanın tuğlaları gibi sıkı sıkıya kenetlenmeye davet ediyorum." dedi.

1 kişi gözaltında
Erdoğan, Milas'taki yangınla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Mevcut uçak sayısının 16'ya artırıldığını belirten Erdoğan, 'Marmaris'te 45 helikopterimiz noktasal söndürmeyi gerçekleştiriyor. 9 insansız hava aracımızla etkin bir şekilde sahadayız." ifadelerini kullandı.

"Sonu nereye giderse gitsin gereğini yapacağız"
Erdoğan, orman yangınlarındaki terör şüphesine değinerek, “Şayet böyle bir irtibat tespit edersek ki, şimdiden bazı emarelere ulaşıldı, sonu nereye giderse gitsin takip edecek, gereğini yapacağız" diye konuştu.

1 ay içerisinde başlayacak, 50 milyon TL ödenek gönderildi
Erdoğan, yanan alanlara fidan dikimine ilk yağmurların ardından başlanacağını belirterek, “1 ay içerisinde evlerin inşasına başlanacak. 1 yıl içinde kırsal mahalledeki ve tüm afet bölgesindeki evler tüm afet bölgesindeki evler yöresel mimariye uygun ahırıyla müştemilatıyla yapılacak. Ortaya çıkan acil ihtiyaçları karşılamak için şu an için 50 milyon TL ödenek gönderilmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Genel hayata etkili afet bölgesinde vergiler ertelenecek. SGK primleri ertelenecek, esnaf kredileri ödemeleri ertelenecek. Tarım kredi, tarım ziraat borçları ertelenecek. Faizsiz esnaf kredisi verilecek, KOSGEB acil desteği verilecek.

50 bin lira eşya yardımı
“Tarım hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak. Yanan ve hasar gören evlere öncelikle 50 bin lira kadar eşya yardımı yapılacak ardından ev kiralayanlara kira yardımı yapılacak"

Ekiplere su taşırken ölen Şahin'i unutmadı, itfaiyecilere rahmet diledi
"Bu kardeşimiz yangın çalışanlara yardım ederken geride sevenlerini bıraktı. Türkiye Şahin'i ve onun gibi canı pahasına ülkesini korumaya çalışanları asla unutmamıştır, unutmayacaktır. 2 itfaiyecimiz şehit oldu. Onlara da rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. "

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahin Akdemir'in babası Ali Akdemir ve diğer aile üyelerini ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

“Orman Teşkilatımızı daha da güçlendirmek için gereken adımları süratle atacağız. Orman yangınlarından etkilenen bölgelerimizi biliyorsunuz genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettik.

Antalya Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğdu ve Gazipaşa ilçelerinde yangından etkilenen tüm mahalleler, Mersin, Aydıncık ve Silifke ilçelerinde yangından etkilenen tüm mahalleler, Osmaniye merkez ve Kadirli ilçelerinde yangından etkilenen tüm mahalleler, Muğla, Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde yangından etkilenen tüm mahalleler, Adana, Aladağ, İmamoğlu Karaisalı ve Kozan ilçelerinde yangından etkilenen tüm mahalleler genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilmiştir"

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangından etkilenen vatandaşlarla sohbet etti
Foto Galeri Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangından etkilenen vatandaşlarla sohbet etti Galeriye Gözat