BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,84
ALTIN 2.418,17
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elimizde yeteri derecede aşı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yeterli aşı gelecek mi?' sorusuna "Aşı tedariğinde herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda zaten elimizde aşı var. Rusya'ya yaptığımız görüşmeleri yaptık Sputnik aşısı geliyor gelecek." şeklinde yanıt verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'da bulunan Hz. Ali Camii'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan namazın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.  

"Aşı tedariğinde herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kovid-19 aşılarıyla ilgili olarak, "Aşı tedariğinde herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda zaten elimizde aşı var. Rusya'ya yaptığımız görüşmeleri yaptık Sputnik aşısı geliyor gelecek." dedi.

''Rusya'dan çok ciddi bir aşı gelecek''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yapacağımız görüşmelerle Rusya'dan çok ciddi bir aşı gelecek. Almanya'dan aldığımız bir söz var, biontech de gelecek" dedi. Erdoğan yerli aşının ise Eylül-Ekim gibi üretime geçeceğini belirtti.

''Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cenevre'deki Kıbrıs görüşmelerine konusunda ise, "Ben Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum, inanmıyorum, onlar hiçbir zaman dürüst davranmadılar. Doğru konuşmadılar. Şimdi 2-3 ay sonrasına atıldı. Ben yine bir netice alınabileceğine ihtimal vermiyorum. Çünkü dürüst değiller. Bunlar Bürgenstock Zirvesi'nde yapmış olduğumuz görüşmede de yalan söylediler, aldattılar ve onun neticesinde yapılan referanduma da saygı duymadılar. Kuzey yüzde 65 evet derken, güney tam aksine bir o kadar hayır dedi. Bunlar yalancı, dürüst değil. Şimdi yine aynı şeyleri yapıyorlar. Geçenlerde biliyorsunuz bazı görüşmeler dışişleri bakanlarımızın arasında yapıldı. Yine geldiler farklı farklı şeyler söylüyorlar. Dürüst davrandıkları zaman bizden dürüstlüğü görecekler ama dürüst davranmadıkları sürece de bunlarla bir anlaşmaya varmak mümkün değil" diye konuştu. 

''En kötü ihtimalle Türkiye'deyim''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tam kapanma döneminde İstanbul'da mısınız?' sorusuna şu yanıtı verdi; ''Henüz kesin kararımı vermedim ama buralardayım. En kötü ihtimalle Türkiye'deyim.''

Kabir ziyareti
Erdoğan daha sonra, Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'na giderek annesi Tenzile Erdoğan ve babası Ahmet Erdoğan'ın mezarını ziyaret etti, ardından Vahdettin Köşkü'ne geçti.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne demişti?

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor" dedi. Koca'nın bu açıklaması "aşı sıkıntısı yaşanıyor, aşılama duracak" iddialarını gündeme getirmişti.