BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da sert çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'nın Karlsrıhe şehrinde konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da Karlsruhe Gençlik Buluşması'nda gurbetçilere seslendi. Erdoğan, Almanya'da son yıllarda konuşulan Ali'siz Alevilik hakkında, "Şimdi bu Alisiz Alevilerin içerisinden bir tanesini de aday yaptılar, milletvekili adayı. Kardeşlerim, uyanık olmaya mecburuz. Eğer Alevilik, Hazreti Ali'yi sevmekse benden daha Alevisi olamaz. Ama yok. Alevilik bir dinse, orada Tayyip Erdoğan yok. Onu 'Alisiz Aleviler' düşünsün."  dedi.

aa_picture_20150510_5286827_web.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karlsruhe Messe Arena’da düzenlenen “Gençlik Şöleni”nde yaptığı konuşmasına, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Almanya Federal Cumhuriyetinin değerli vatandaşları” diyerek başladı ve başta Almanya olmak üzere yurtdışında yaşan tüm Türkiye vatandaşlarına selamlarını iletti.

TÜM ANNELER İÇİN DUA İSTEDİ

Tüm kadınların Anneler Günü’nün de mübarek ve kutlu olmasını dileyen Erdoğan, salonda bulunanlardan, hayatını kaybetmiş tüm anneler için dua etmelerini istedi.

Cennetin anaların ayakları altında olduğunu, bu müjdenin babalara değil, annelere verildiğine dikkati çeken Erdoğan, “Annelerinin kadrini, kıymetini bilmeyenlerin vay haline, o bakımdan bizim yürüyüşümüz anlamlı, çok farklı” ifadesini kullandı.

Almanya’daki bu Gençlik Şöleni’ni tertip eden kişi, kurum ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Erdoğan, yurtdışında yaşayan vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde olmasından ayrıca mutlu olduğunu dile getirdi.

"40 YIL ÖNCE FARKLI ALMANYA VARDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’den 78 milyon vatandaşın selamını getirdiği belirterek, “40 yıl önce buraya geldiğinizde, çeşitli etkinlikler için, farklı bir Almanya vardı ama bugün farklı bir Almanya var, nereden nereye. Türkiye’nin milletin oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı olarak Almanya’ya yaptığım bu ilk ziyaretin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücümüzle, imkanlarımızla Avrupa’daki kardeşlerimizi desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

"BURADAKİ HER BİR KARDEŞİM BU SALDIRININ HEDEFİDİR"

Türk toplumunun Avrupa’daki birlik ve beraberliği ne kadar güçlü tutarsa, geleceğine de o kadar umutla bakacağını kaydeden Erdoğan, söyle devam etti:

“7 Haziran seçimlerinin, bu birliği, beraberliği, dayanışmayı en güçlü şekilde ortaya koyabileceğimiz bir fırsat olduğuna inanıyorum. Sizlerin ilk defa genel seçimde oy kullanacağınız bir seçimi yapıyoruz. Sizler yıllar yılı bugünü beklemiyor muydunuz, yıllar yılı bu hak bize ne zaman verilecek demiyor muydunuz? Hamdolsun bunu gerçekleştirmek bize nasip oldu. Tüm engellemelere rağmen artık benim yurtdışındaki kardeşlerim de Türkiye’deki seçimlerle ilgili oyunu kullanabiliyor. İlk oyu cumhurbaşkanlığı için kullandınız, ama şimdi genel seçimlerde kullanacaksınız.

İçeride ve dışarıda hala bu milletin inancına, kültürüne, tarihine, değerlerine düşmanlık edenler olduğunu biliyoruz. Bunların hedefi şahsım ve sadece hükümet değil. Bu değerlere sahip çıkan, bunları hayatında yaşatan tüm kardeşlerimizdir. Buradaki her bir kardeşim bu saldırının hedefidir. Şahsım olarak 40 yılı bulan siyasi hayatımda maruz kaldığım saldırıların hepsini de milletimin desteği, Rabbimin inayetiyle savuşturduk. Milletim bugüne kadar verdiğimiz her mücadeleyi, kendi değerlerinin mücadelesi olduğunu hamdolsun gayet iyi biliyor, bu mücadeleden de aynı anlayış, birlik ve beraberlikle başımız dik çıkacağımıza inanıyorum. Bunun için çok çalışmalıyız.”

aa_picture_20150510_5286835_web.jpg

"KULLANMA HAKKINA SAHİP OLDUĞUNUZ OY KESİNLİKLE SADECE BİR OY DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’da ve özellikle de Almanya’da yaşayan, yaklaşık 1 milyon 450 bin seçmenin 7 Haziran seçimlerinde belirleyici rol oynayacağını vurgulayarak, “Her bir kardeşim şunu çok iyi bilmelidir; kullanma hakkına sahip olduğunuz oy kesinlikle sadece bir oy değildir. Meşhur bir söz var; ‘Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan orduyu, bir ordu bir milleti kurtarır’. Sahip olduğunuz oya bu anlayışla yaklaşmanızı istiyorum” dedi.

Geçmiş dönemlerde gümrüklerde oy kullanma zorunluluğu nedeniyle yurtdışında yaşayan vatandaşların seçme haklarını yeterince değerlendiremediklerine işaret eden Erdoğan, “Biz, yurtdışındaki vatandaşlarımızın bulundukları ülkelerdeki temsilciliklerde oy kullanmalarının yolunu açmış bulunuyoruz. Malum ilk defa cumhurbaşkanlığı seçiminde bu uygulamada bazı aksaklıklar oldu, istediğimiz neticeyi alamadık, yeterli bilgilendirmeyi yapamadık, ama bu seçimde yurtdışındaki kardeşlerimizin en az Türkiye’deki oy kullanma oranındaki bir yoğunlukta sandık başına gideceklerine inanıyorum” diye konuştu.

"GÖNÜLLERİ KAZANARAK İKTİDAR OLDUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oy kullanmak bir külfet değil, tam tersine ayrıcalık, imkan, fırsattır. Sesinizi en iyi şekilde duyurabileceğiniz, gücünüzü en etkin şekilde gösterebileceğiniz yer dağlardaki silahlar değil, sandıktır, sandık. Bugüne kadar silahlı örgütleri arkamıza alarak bu ülkede iktidar olmadık, tam aksine gönülleri kazanarak iktidar olduk. Birileri de silahlı terör örgütlerini arkalarına alarak, ülkede bir şeyler yapmaya gayret ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yurtdışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının sayısının yaklaşık 6,5 milyonu bulduğunu ve bu sayının Türkiye’de en az 6 büyükşehir statüsündeki bir şehir ettiğini anlatan Erdoğan, “Bunları ihmal eden bir parti Türkiye’deki en az 6 büyükşehir statüsündeki şehri gözden çıkarmış olur. Hiçbir siyasetçinin, partinin böyle bir lüksü olamaz. Ben, sizlerden elinizdeki gücü en iyi şekilde kullanmanızı özellikle rica ediyorum. Almanya’daki ve Avrupa’daki sandıkların tümünü sevginizle, aşkınızla, azminizle doldurmanızı rica ediyorum” dedi.

aa_picture_20150510_5286971_web.jpg

"YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞAASI ALMANYA'DAN"

Salondaki vatandaşlara seslenerek, “Almanya’da oyumuza sahip çıkıyor muyuz? Almanya’dan Türkiye’ye ve dünyaya sandık aracılığıyla güçlü bir mesaj gönderiyor muyuz? Yeni Türkiye’nin inşasına Almanya’dan başlıyor muyuz?” diye soran ve vatandaşlardan tezahüratlarla “evet” cevabı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maşallah” diye konuştu.

Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, İsviçre ve Danimarka’nın da bulunduğu 7 ülke ve 33 gümrük kapısında oy verme işleminin 8 Mayıs Cuma günü başladığını hatırlatan Erdoğan, Almanya’da yaşayan Türk seçmenlerin 31 Mayıs’a kadar bu ülke genelindeki konsolosluklarda, gümrüklerde ise 7 Haziran’a kadar oylarını kullanabileceklerini söyledi.

Erdoğan, vatandaşların kullanacağı her bir oyun Türkiye için hayırlı olmasını temenni ederek, "Eğer siz bu gücü kullanmazsanız, bugüne kadar sizi görmezden gelenler aynı tavırlarını sürdürürler, ama siz bu imkanı en etkili şekilde değerlendirirseniz, ne Türkiye’deki ne de yaşadığınız ülkelerdeki hiçbir siyasetçi, hiçbir yönetici sizin sesinize kulak tıkamak cesaretini gösteremez" ifadelerini kullandı.