BIST 9.990
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,49
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Taşgetiren'den AK Parti'ye kritik seçim uyarısı!

Ahmet Taşgetiren Ak Parti'nin ilk defa ıy kullanacak olan 2,5 milyon genç seçmenden beklediği ilgiyi görmediğini yazdı.

Abone ol

İktidara yakınlığıyla bilinen Star gazetesinin başyazarı Ahmet Taşgetiren, AK Parti’nin ilk defa genç seçmenler arasında istediği karşılığı alamadığını ve gençlere ulaşacak bir dil bulunması gerektiğini yazdı.

Ahmet Taşgetiren bugünkü köşesinde, genel seçimler öncesi genç seçmenlerle ilgili bir yazı kaleme aldı. ‘Genç seçmen‘ başlıklı yazıda AK Parti’nin İstanbul’da sahada gençlik çalışmalarını yürüten isimleriyle yaptığı görüşmeden bahseden Taşgetiren, “İlk defa oy verecek olanlarda karşılıklarının istenen seviyede olmadığını söylediler bana” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'Lİ YETKİLİLER BU KONUDA "AÇIKÇASI KAYGILI"

AK Parti’liler için “Açıkçası biraz kaygılıydılar” yorumunu yapan Taşgetiren şöyle devam dedi:

Ak Parti’nin İstanbul’da  sahada gençlik çalışmalarını yürüten isimleriyle yaptığım bir görüşmede, ilk defa oy verecek olanlarda karşılıklarının istenen seviyede olmadığını söylediler bana. Hatta uzun vadede daha pek çok seçimi bu genç nüfusun etkileyeceğini, dolayısıyla herhangi bir partinin o kesimdeki karşılığının hayati önem taşıdığını ifade ettiler. Açıkçası biraz kaygılıydılar.

“Kuşkusuz genel temalar da etkili olacaktır, ama Davutoğlu’ndan gençliğin enerjisi ile Yeni Türkiye idealini buluşturacak akli ve kalbi bir mesajın gençliğin duygu dünyası ile buluşacağı kanaatindeyim.”

Taşgetiren yazısını AK Parti’ye uyarıda bulunarak, “Ama şunun surasında seçime 30 gün kalmışken “Genç seçmen”in yeniden yeniden okunması ve ona ulaşacak bir dil bulunması kaçınılmaz gibi görünüyor” sözleriyle sonlandırdı.