BIST 10.055
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Davutoğlu'ndan flaş ziyaret!

Başbakan Davutoğlu, operasyondan 2,5 ay sonra Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki Süleyman Şah Türbesi Saygı Karakolu'nu ziyaret etti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, öğle saatlerinde partisinin düzenlediği mitinge katılmak üzere ’Ana’ uçağı ile Şanlıurfa GAP Havalimanı’na geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu ziyaret ettiği bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Davutoğlu, Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu yeni yerleşkesinde ziyaret etti.

Açıklamada, ziyarete ilişkin görsellerin basın yayın kuruluşlarıyla paylaşılacağı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 22 Şubat 2015 tarihinde yaptığı operasyonla, Süleyman Şah Türbesi'nde bulunan 38 personel ile türbe içerisindeki Süleyman Şah ve iki muhafızının naaşı ile diğer eşyaları Suriye'nin Eşme köyüne taşımıştı. Operasyonda 39 tank, 57 zırhlı araç olmak üzere 100 araç ve 572 personel görev almıştı.

basbakan-ahmet-davutoglu-suleyman-sah-turbesini-ziyaret-etti-suriye-esme-koyu.jpg

Davutoğlu, Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki Süleyman Şah Türbesini ziyaret etti. Eşme Köyü çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Süleyman Şah Türbesi'ne giderek burada incelemelerde bulunan Davutoğlu, dua yaptıktan sonra Topçu Meydanı'ndaki mitinge katılmak üzere buradan ayrıldı.

cepou1xvaaetrzz.jpg

cepou0qvaaakbpe.jpg

cepou2puuaa50fg.jpg
"ŞAH FIRAT" OPERASYONU DÜZENLENMİŞTİ

Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askeri zaruretler nedeniyle 22 Şubat 2015'te icra edilen Şah Fırat Operasyonu ile uluslararası antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki 38 personel ve türbe içerisinde bulunan Süleyman Şah ve iki muhafızının naaşı ile diğer eşyalar Suriye'nin Eşme köyüne getirilmişti.