BIST 9.681
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli'nin duası maç kazandırdı

Aziz Yıldırım, Redbull Salzburg maçı öncesinde Metris Cezaevi’nde birlikte kaldığı Cübbeli Ahmet Hoca’yı ziyaret etmiş. Dua istemişti.

Abone ol

Güne Fenerbahçe tarihinin önemli oyuncularından Selçuk Yula'nın vefat haberi ile başlayan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Salzburg'u konuk etti. 1-1'in rövanşında Kadıköy'de tribünlerde dolarken maçtan önce ve maç anında da sarı-lacivertli taraftarlar Selçuk Yula sesleriyle stadı inletti.

CÜBBELİ'NİN DUASI TUTU

Aziz Yıldırım, kritik Redbull Salzburg maçı öncesinde Metris Cezaevi’nde birlikte kaldığı Cübbeli Ahmet Hoca’yı ziyaret etmiş. Dua istemişti.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımıyla yaptığı mücadeleye, ilk maça göre iki oyuncu değişikliğiyle çıktı.

Salzburg'daki ilk maçta 11'de yer alan Emre Belözoğlu sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almazken, teknik direktör Ersun Yanal, ilk maçta 11'de sahaya sürdüğü Alper Potuk'u da bu kez yedek soyundurdu. Yanal, bu futbolcuların yerine Cristian ve Sow'u 11'de görevlendirdi. Emre'nin yanı sıra Krasic ve Stoch ile sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz da 18 kişilik kadroda bulunmadı. Fenerbahçe'nin 11 kişilik kadrosunda 8 yabancı futbolcu yer aldı.

İLK YARI

Kadıköy'de taraftarının müthiş desteği altında maça başlayan Fenerbahçe henüz 4. dakikada yediği golle şoke oldu. İlk maçta ilk dakikalarda net bir golü kaçıran Soriano, bu kez takımını öne geçiren golü kaydetti. Ancak bu gol temsilcimizin moralini bozmadı ve 4. dakika sonra Meireles enfes bir golle skoru eşitledi. Rakibinin üzerine dalga dalga giden Fenerbahçe, 17. dakikada Sow'un jeneriklik golüyle 2-1 öne geçti. Avusturya'daki maçın aksine daha tempolu bir oyun ortaya koyan Sarı Kanarya 34. dakikada Webo'nun golüyle farkı ikiye çıkardı.. 8. dakikada Fenerbahçe adına açılış yapan Raul Meireles tıpkı ilk maçta olduğu gibi oyuna devam edemedi ve yerini Alper Potuk'a bıraktı.

İlk yarının kalan dakikalarında Salzburg ataklarını iyi savuşturan sarı lacivertliler devreyi 3-1 önde bitirdi.

İkinci yarıda skoru iyi koruyan Fenerbahçe karşılaşmayı 3-1 kazanarak adını Şampiyonlar Ligi'nde play off turuna yazdırdı.