BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Hyundai i10’un yeni yüzü ortaya çıktı

Hyundai İzmit fabrikasında üretilip, çoğunluğu Avrupa pazarlarına satılacak i10, ilk kez yüzünü gösterdi.

Abone ol

Hyundai’nin İzmit’te üretip 30’dan fazla ülkeye satacağı i10’un yeni yüzü ortaya çıktı. Satış fiyatı belli değil ama beklenti 28 bin TL civarında olması yönünde

Eylül sonunda satışına başlanacak yeni model ile birlikte Hyundai’nin toplam ihracatı 3 milyar TL’ye yükselecek. Hyundai’nin geçtiğimiz yıl başlattığı 1,1 milyar TL’den fazla tutardaki yatırımı tamamlandı.

Küçük sınıfta yer alacak yeni i10 modelinin üretimiyle birlikte Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nın yıllık üretim kapasitesi 200 bin adedin üzerine çıkıyor. Büyük çoğunluğu Avrupa pazarlarında satılacak i10, ilk kez önümüzdeki ay düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı’nda resmi olarak tanıtıldıktan sonra satışa sunulacak. Yeni i10, Avrupa ülkelerinin de dahil olduğu 30’dan fazla ülkeye ihraç edilecek.

İKİ MOTOR SEÇENEĞİ BULUNUYOR
Hyundai i10 küçük otomobil sınıfında yer almasına rağmen, boyutlarına bakıldığı zaman bir üst sınıf modellerle rekabet edebilecek bir model. Ilk etapta 1.0 lt ve 1.2 lt benzinli olmak üzere iki motor seçeneğinin sunulacağı otomobilin fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak, 28 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor.

i10.jpg