BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  DÜNYA

5 bin 500 kişi sahilde iftar yaptı

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, 5 bin 500 kişiyi Albatros sahiline kurulan iftar sofrasında buluşturdu.<br/>Büyükçekmece Belediyesi, Albat...

Abone ol

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, 5 bin 500 kişiyi Albatros sahiline kurulan iftar sofrasında buluşturdu.
Büyükçekmece Belediyesi, Albatros sahiline kurduğu dev iftar sofrasıyla 5 bin 500 kişiyi aynı sofrada buluşturdu. Sahil boyuna, eşsiz manzara karşısına kurulan iftar sofrasında bir araya gelen vatandaşlar Ramazan’ın coşkusunu ve bereketini birlikte paylaştı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de vatandaşlarla birlikte aynı sofrayı paylaşarak, orucunu açtı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ramazan’ın ilçede çok coşkulu geçtiğini belirterek, “Büyükçekmece’de hakikaten muhteşem bir Ramazan bitiriyoruz. 5 bin 500 vatandaşımızla sahilde toplu iftarımızı yapıyoruz. Büyükçekmece’nin tamamına baktığımız zaman yaz ayı olması nedeniyle Ramazan bizim Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’mizin devamı gibi oldu” dedi.
Ramazan boyunca düzenlenen iftarlarda 105 bin kişiye iftar verildiğini dile getiren Başkan Akgün, “105 bin civarında vatandaşımızla oruç açmanın mutluluğunu yaşadık. Ekmeği, suyu paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. Apartmanda birbirlerini görmeyenleri masada buluşturduk” diye konuştu.
“Ramazan Bayramı İslam aleminin en kutsal günlerinden bir tanesi” diyen Akgün, bayramın insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Herkesin hayatının bayram olmasını dilerim. Ama esas itibariyle mübarek Ramazan ayının İslam aleminde dökülen kanların durmasına vesile olmasını gönülden Yüce Allah’tan diliyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)