BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.448,33
HABER /  MAGAZİN

İşte gözaltına alınan ünlülerin ifadeleri

Uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan ünlü isimlerin bazılarının verdiği ifadeler ortaya çıktı. Ayrıca zehir trafiğinin şifreleri de çözüldü...

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında birçok ünlü ismin de bulunduğu 49 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen ünlü isimler emniyet çıkışında 2 ayrı minibüse bindirildi. Murat Eken görüntü alan basın mensuplarına 'buyurun sizde gelin' dedi.

ŞİFRELİ KONUŞMALAR DEŞİFRE OLDU

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak ve Nehir Erdoğan gibi isimlerin uyuşturucu isterken kullandığı şifreler de ortaya çıktı: Yerli-esrar. Yabancı-bonzai... Akşam gazetesi uyuşturucu trafiğinin şifrelerine ulaştı. Gözaltına alınan ünlüler arasında iki kez deneyen de var, içip satmadığını söyleyen de.

Narkotik operasyonunda gözaltına alınan Kenan İmirzalıoğlu ve Nehir Erdoğan gibi 29 ünlünün sorgusu sürüyor. Ünlülerin, torbacılarla yaptığı telefon görüşmelerinde kullandıkları şifreli dil de deşifre oldu.
film-seridi.20130806105256.jpg

- Yerli: esrar
- yabancı: bonzai
- kitap bitti: uyuşturucu bitti
- kitap okuyorum: uyuşturucu kullanıyorum
- CD getir: uyuşturucu siparişi
- Film izlemeye gidelim: birlikte uyuşturucu içelim...

İÇİYORUM AMA SATMIYORUM

İstanbul Emniyeti’ne ifade veren ünlülerden bazıları esrar kullandığını itiraf etti, bazıları da iddiaları reddetti. İşte ifadeler;

Nehir Erdoğan: Ne eroin ne de kokain kullandım. Hollanda'da bir iki kez esrar denedim. Bağımlı değilim.
Şahin Irmak: Bir süredir kullanıyorum. Satışıyla ilgili herhangi bir ilgim yok.
Murat Yıldırım: Tütün kullanıyorum ama uyuşturucu almadım.
Burçin Terzioğlu: Ben de eşim de uyuşturucu kullanmıyoruz.

BOĞAZA NAZIR UYUŞTURUCU SERASI

Operasyonlarda Sarıyer ve Cihangir’de iki ayrı evin esrar serası olarak kullanıldığı, burada üretilen esrarın yine ünlü oyunculara satıldığı belirlendi. Yeşilçam oyuncusu Hanefi Eray Özbal’ın Cihangir’deki evinin terasına ektiği esrar serasının Boğaz ve Boğaziçi Köprüsü manzarası polisi bile şaşırttı. Hanefi Eray Özbal’ın yapılan takipler sırasında 5 ay süresince evinden yemek için dahi çıkmadığı ve uyuşturucu serasına gözü gibi baktığı öğrenildi. Ayrıca Adalar’da yapılan baskında da, Barış Güney’e ait hintkenevirleri ele geçirildi.

O DA ARANIYOR

Yurtdışında bulunan oyuncu Berrak Tüzünataç hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.

SİNEMACILARDAN AĞIZ BİRLİĞİ: ÖZEL HAYAT BİZİ İLGİLENDİRMEZ

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Altan Düzyatan gibi pek çok oyuncunun uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınması sinema ve televizyon sektöründe büyük bir şaşkınlık yaşattı. Sektörün önde gelen yapımcıları yaşanan olayları değerlendirdi:

Kapasiteleri ve çalışmaları önemli
Faruk Turgut (Gold Film’in sahibi)
Önceki gün gözaltına alınan oyuncuların henüz uyuşturucu kullanıp kullanmadığını bilmiyoruz. Bu yüzden şimdiden kesin bir yargıya varıp oyuncular hakkında konuşmamız çok doğru olmaz. Ama ben bir yapımcı olarak oyuncuların yeteneklerine, kapasitelerine ve daha önceki çalışmalarına bakarım. Oyuncuların özel hayatları kesinlikle beni ilgilendirmez.

Hayranlar iyi yönleri örnek alır
Osman Sınav (Yönetmen)
Gözaltına alınan oyuncuların sektörümüze herhangi bir zarar sağlayacağına kesinlikle inanmıyorum. Benim yönetmen bakış açıma göre, oyuncu bana istediğim rolü tam anlamıyla yaşatıyorsa beni geri kalanı ilgilendirmez. Sanatçıları örnek alanlar, idol olarak gördükleri insanların iyi y önlerini örnek alırlar.

Satıyorlarsa cezalandırılsınlar
Ezel Akay (Yönetmen)
Narkotik polisinin ünlü isimleri gözaltına alması tamamen basın için yapılan bir gösteridir. Eğer insanları zehirlemek amacıyla çeşitli uyuşturucu maddeleri satan ünlü isimler gözaltına alındıysa ağır cezalandırılmalıdır. Ben kariyerim boyuncu oyuncu seçimlerimde aday oyuncunun başarılı olmasına baktım. Çünkü oyuncunun özel hayatı beni ilgilendirmez. (Emrah AKÇAAY)


DİSKODA EĞLENİRKEN GÖZALTINA ALINDI
Ünlüler uyuşturucu operasyonu şoku yaşıyor. Peki zehir trafiği nasıl deşifre oldu? Polis öyle baskınlar yaptı ki, kimisi tatilde kimisi clubte yakalandı ve gözaltına alındı.

İLKER AKSUM SERBEST KALDI
Gözaltındaki isimlerden İlker Aksum, emniyetten serbest kaldı... Aksum, emniyetten çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Telefon konuşmalarıyla ilgili ifade verdik. Motosiklet ve başka şeylerle ilgili problemlerim vardı. Benim için bir problem yok, rahatım" diye konuştu. (HABERİN DEVAMI...)

5969.jpg

unlulere-uyusturucu-operasyonu.jpg