BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sokaklara Yazılı Ve Sesli İhbar Kutuları İddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından "Sırdaş Polis İhbar Noktası Projesi' ile sokaklara yazılı ve sesli ihbar kutuları yerleştirileceği iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Başbakan olarak 19 Temmuz 2013 tarihinde Kastamonu Havalimanı açılışında yaptığınız konuşmada vatandaşlara yönelik olarak söylediğiniz tencere-tava çalanları "ihbar edin' sözlerinizin ardından bu türde bir uygulamaya geçileceği iddiası doğru mudur?

Doğruysa, böyle bir uygulama vatandaşlar arasında karşılıklı saygı ve haklara müsamaha gösterilmesinin yok olmasını sağlamayacak mıdır?

19 Temmuz 2013 tarihinde Kastamonu Havalimanı açılışında yaptığınız konuşmada vatandaşlara yönelik olarak söylediğiniz tencere-tava çalanları "ihbar edin' sözlerinizin ardından 19 Temmuz 2013 tarihinden bugüne kadar kaç kişi komşusunu ihbar etmiştir? İllere göre dağılımı nedir?

"İhbar edin' sözlerinizin ardından ne tür cezalar verilmiştir? Verilen cezaların toplam tutarı ne kadardır? İllere göre dağılımı nedir?

Hükümetiniz bu tür bir uygulama ile topluma hangi yararların kazandırılmasını amaçlamaktadır?
Vatandaşları birbirleri aleyhine ihbarlarda bulunmaya teşvik eden, toplumsal barışın altını oyacak, toplumu kutuplaştıracak sivil bir muhbirlik sisteminin uygulandığı gelişmiş, modern toplumlar bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa hangileridir?"